Eşini 46 bıçak darbesiyle öldüren erkeğe 'iyi hal indirimi' verilmesine aileden tepki: Aklımız almıyor

Eşini 46 bıçak darbesiyle öldüren erkeğe 'iyi hal indirimi' verilmesine aileden tepki: Aklımız almıyor
Yerel mahkemenin kararına itiraz için istinaf mahkemesine başvurduklarını anlatan ağabey Ceran, 'Biz bu süreçte yalnız kaldık' diye isyan etti.

Konya'da eşi Tuba Erkol'u, 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'un iyi hal indirimiyle 18 yıl 4 ay hapis cezası almasına tepki gösteren ağabeyi Osman Ceran, ''Kardeşimde 46 bıçak darbesi var. Evin içerisi yetmeyip koridorda hatta apartmanın içerisinde bıçaklayarak öldürdü. Zevk alarak yapmış. Bu nasıl olur da, 'canavarca hisle adam öldürme' suçu kapsamına girmez, aklımız almıyor'' diye konuştu.

Eşi Tuba Erkol'u (37), 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol (42), ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak cezası 18 yıl 4 aya indirildi.

Mahkeme 46 bıçak darbesiyle kadını öldüren erkeğin cinayeti ‘canavarca hisle' gerçekleştirdiğini gösteren somut bir delilin olmadığına savundu. Kararda, 46 bıçak darbesi olmasının bu bendin uygulanmasını gerektirmediği, canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, somut olayda sanığın bir haz ve zevk duyduğunu gösterir bir delilin olmadığı, olayı ani gerçekleştiği, sanığın o an şuurunu kaybedip eşine defalarca vurduğu, canavarca hisle işlendiği yönünde somut bir delilin bulunmaması nedeniyle şüpheden sanığın yararlanacağı evrensel hukuk ilkesi dikkate alınarak canavarca hissin olmadığı iddia edildi.

AİLEDEN KARARA TEPKİ

DHA’nın haberine göre Tuba Erkol'un ağabeyi Osman Ceran, gerekçeli karara tepki gösterdi.

"Çok ağır bir travma geçiriyoruz. Ailem, çocuklarım ve yeğenlerim olarak" diyen ağabey Ceran şunları söyledi: "Olayın ardından çocukları alıp annesinin evine giderken çocuklara bıçak çekiyor. Çocuklar ‘baba, annemiz ölüyor' demelerine karşılık ‘Sizi de öldürürüm, gebertirim burada' diyerek çocukların sırtına bıçağı dayayıp annesinin evine götürüyor. Çocukların daha sonra bizimle konuşmalarında ‘Babamın üzerinde annemin etleri vardı' dediler. Yani rahmetli kız kardeşim o kadar hunharca katledildi ki, aldığı bıçak darbeleri yüzünden şahsın üzerine et ve deri parçaları yapışmış"

‘AKLIMIZ ALMIYOR’

Ceran, "Bu yaratık zaten zevk almış. 2-3 bıçak vurup kaçmıyor. Tokat atmıyor. Kardeşimde 1 değil, 2 değil 46 bıçak darbesi var. Evin içerisi yetmeyip koridorda hatta apartmanın içerisinde bıçaklayarak öldürdü. Zevk alarak yapmış. Bu nasıl olur da, ‘canavarca hisle adam öldürme’ suçu kapsamına girmez, aklımız almıyor" dedi.

Yerel mahkemenin kararına itiraz için istinaf mahkemesine başvurduklarını ifade eden Ceran, "Şu an dosyamız istinaf mahkemesinde. Umarım istinaf bu kararı bozar. İnşallah tekrar yargılama süreci olur. Umarız ki en üst seviyeden cezasını bulur. Biz bu süreçte yalnız kaldık. Devlet büyüklerimizin bizim gibi mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar