AKP eski Milletvekili Şirin: Muhalefetin erken seçim talebi yok

AKP eski Milletvekili Şirin: Muhalefetin erken seçim talebi yok
Siyasetçi Emin Şirin, erken seçim tartışmalarını Artı TV'ye değerlendirdi.

Muhalefetin erken seçim talebi olmadığını dile getiren siyasetçi Emin Şirin, "Muhalefetin tavrının seçmende alışılmış çaresizlik yarattığını düşünüyorum" dedi.

2002 seçimlerinde AKP'den milletvekili olduktan bir yıl sonra partiden ayrılan ve 2004 yılına kadar Liberal Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini üstlenen siyasetçi Emin Şirin, Artı TV'de Altan Sancar'ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu oldu.

'ERKEN SEÇİM TALEBİ YOK'

Erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şirin, muhalefetin AKP'yi seçimlerde yenmeye hazır olmadığını söyledi.

Muhalefeti yetersiz bulduğunu ifade eden Şirin, "Ana muhalefet partisiyseniz sizin birinci parti ve iktidar olma iddianız olması lazım. 'Türkiye çok kötü idare ediliyor. Ben daha iyi yönetirim' diyorsunuz. Bunun tek yolu var seçimi kazanmanız. Ortada seçim konusunda bir talep yok" dedi.

Erken seçim tartışmaları yoğunlaşınca, Kılıçdaroğlu'nun da "Erken seçim istiyoruz ve hazırız" dediğini hatırlatan Şirin, "Bu bir talep değil" şeklinde konuştu.

'MUHALEFETİN TAVRI SEÇMEDEN ALIŞILMIŞ ÇARESİZLİK YARATIYOR'

Şirin, şu değerlendirmede bulundu:

"Süleyman Demirel'i düşünün, 'Getirin sandığı milletin önüne' diye yollara düşmüştü. Kılıçdaroğlu da Enis Berberoğlu'nun mahkumiyeti sırasında bir Adalet Yürüyüşü yapmıştı. Adalet, Türkiye'nin önemli bir başlığı olmakla birlikte tek başlığı değil. Halkın bu kadar sıkıntı çektiğini iddia ediyorsanız hilesiz bir seçimi talep etmeniz gerekir. Muhalefetin bugünkü tavırları bir köşe yazarı gibi tenkit ve tavsiye vermekten öteye geçen bir durumda değil. Muhalefetin bu tavrının seçmende alışılmış çaresizlik yarattığını düşünüyorum."

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar