Eski bakan başkan mı oluyor?

Eski bakan başkan mı oluyor?
AKP kulislerini yazan Abdülkadir Selvi, yeni Meclis Başkanı için eski bakanların isminin geçtiğini ifade etti.

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir adayı olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın 18 Şubat tarihinde istifa edeceğini açıklamasıyla birlikte TBMM Başkanlığı için de kulisler hareketlendi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, başkanlık için Naci Bostancı ve Numan Kurtulmuş’un adının geçtiğini yazarken, yine hükümete yakınlığıyla bilinen bir diğer gazete Hürriyet’in Saray’a yakın yazarı Abdülkadir Selvi de başka bir iddiayı gündeme getirdi.

"AK Parti’de kulisler hareketlendi. Kimlerin ismi konuşuluyor, onları paylaşacağım" diyen Selvi, TBMM Başkanlığı için eski bakanların ve başkanvekillerinin adının geçtiğini yazdı.

ESKİ BAKANLAR BAŞKAN MI OLUYOR?

Selvi’nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"MHP Lideri Devlet Bahçeli stratejik bir hamle yaptı. Bahçeli, AK Parti’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki’yi ziyaretinde "Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi kimi Meclis Başkanı olarak takdim ederse MHP o adaya destek verecektir" dedi. Bahçeli, açık çek vererek AK Parti’ye önemli bir jest yaptı. Ama kritik cümlesi bu değildi. MHP Lideri, "Bunun A’sı, B’si, kişisi yoktur" demek suretiyle, AK Parti içinde bazı adayların önünü kesmek için "Bahçeli istemiyor" diye çıkarılan söylentinin önünü kesmiş oldu.

Bu arada Meclis Başkanlığı için özellikle eski bakanların ve Meclis başkanvekillerinin ismi geçiyor ama Erdoğan henüz kimseyi işaret etmedi."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

(POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar