Eski bakan istedi uçak geri döndü

Eski bakan istedi uçak geri döndü
AKP'li Çelik havalanmak üzere olan uçaktan aniden inmeye karar verdi.

HABER MERKEZİ- Tarım eski bakanı ve AKP Şanlıurfa milletvekili Faruk Çelik, Trabzon'a gitmekten vazgeçince uçuş sırasında olan uçak geri döndü. THY'nin yaptığı skandal yolcuları isyan ettirdi.

Yeniçağ'dan Ahmet Takan, 'Bakan Beyin Talimatı uçak döndürdü' başlıkıl yazısında 'THY'nin skandalını' anlattı. Takan'ın anlattığına göre 'rezalet' dün yaşandı:

"Dün sabah THY'nin 08:10 Ankara-Trabzon uçuşu için biletli yolcular Esenboğa havalimanı gitti. Güvenlik kontrollerinden geçip  biniş kapısına geldiklerinde  yoğun sisten dolayı uçağın 40 dakika rötar yapacağı bilgisine nail oldular. Buraya kadar her şey normaldi. Pistte yoğun bir sis vardı. Verilen rötar süresi doldu. Biniş kapısı açıldı. Yolcular  uçağa alındı. Uçağın kapıları güler yüzlü kabin ekibi tarafından itina ile kapatıldı. Türkçe, İngilizce uçuş anonsları yapıldı. Her şey buraya kadar da normal gitti. Ankara-Trabzon uçağı pist başına geldi. Kaptan pilot, Türkçe,İngilizce anonslarla gecikmeden dolayı özür dileyip,  teker kesmek için sıra beklediklerini ve  önlerinde sıra bekleyen 2 uçaktan sonra kalkış yapılacağını tüm yolculara duyurdu. İşte anormallik bundan sonra başladı: Uçağın, VİP (Çok Önemli Adamlar) diye tarif ettiğimiz "Very İmportant Person"ların oturduğu en ön sırada bir telaş ve panik hasıl oldu. Kabin ekibi afalladı. Pisten kalkış için kuleden son talimatı bekleyen kaptan pilot ile istişare edildi!.. Birden bire  sebebi o anda anlaşılamayan bir biçimde uçak uçuş pistinden geri dönüş yaptı. Nereye? Park alanına... Bu garipliği nedeni hemen ortaya çıktı. Uçağın "Very İmportant Person" bölümünde eski Tarım Bakanı, AKP  Şanlıurfa milletvekili Faruk Çelik oturuyordu. Dün yapılan AKP Artvin olağan il kongresine katılmak üzere Trabzon'a oradan da karayolu ile Artvin'e geçecekti. 

Rötar yüzünden öğle saatlerinde başlayacak il kongresine  yetişemeyeceğini anlayınca Faruk Çelik gitmekten vazgeçmişti. Uçuş ekibine "Uçak  geri dönsün, Trabzon'a gitmeyeceğim. Ben ineceğim" diye talimat vermişti."

THY de AKP'li vekilin talimatını ikiletmemişti. Takan'ın anlattığına göre Faruk Çelik'in uçaktan inmek istediği öğrenilince kabinde ufak çapta bir isyan çıktı. Çelik'in"Artvin'e yetişemedikten sonra Trabzon'a gitmenin ne manası var" mealinde sözlerine kulak misafiri olan bazı yolcular Faruk Çelik ile tartışmaya başladı. Bir yolcu, yakının cenazesi  olduğunu ve yetişmek zorunda olduğu için Çelik'e çıkıştı. Ancak Çelik, ses çıkarmadı. Ve uçak, Çelik indikten sonra ancak saat 11.00'de havalanabildi.

 

Öne Çıkanlar