Eski CHP'li Yurdagül: Bu ülkeye demokrasi, barış gelecekse HDP’liler sayesinde olacak

Eski CHP'li Yurdagül: Bu ülkeye demokrasi, barış gelecekse HDP’liler sayesinde olacak
CHP’li eski vekil Bekir Yurdagül, olası seçime dikkati çekti ve 'Bu süreçte HDP masada olmalı. Herkes aklını başına almalı' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi’ni yaptı.

'KİM HDP'Yİ DİKKATE ALMIYORSA O KRİPTO AKP'LİDİR'

Kongrede konuşma yapan Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü ve CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, HDP’ye dönük baskılara işaret ederek, "Bu korku ikliminde, bu şiddet ortamında HDP’nin kapılarının açık tutulması, örgütlerde görev alınması çok büyük bir özveri. Görev yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Kelle koltukta mecliste görev yapan arkadaşlarımı da kutluyorum. Yarın bu ülkeye demokrasi gelecekse, barış gelecekse örgütlerini açık tutan HDP’liler sayesinde olacak. Önümüzde bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı seçimi var. En geç bir yıl içinde sandık önümüze gelecek. Bu denklemde kim HDP’yi dikkate almıyorsa o kripto AKP’lidir, tek adam rejimini savunmaktadır. Bu süreçte HDP masada olmalı. HDP ile beraber muhalefet Cumhurbaşkanı adayını belirlemeli. Herkes aklını başına almalı. HDP’nin beklentileri dikkate alınmalıdır. Bugün bir ilk yaşandı, CHP il Başkan vekili ve yardımcı arkadaşımız kongreye geldi" diye ifadeler kullandı.

İzmit’te bulunan Tanyeli Düğün Salonu’nda yapılan kongreye HDP’li vekiller Dilan Dirayet Taşdemir ile Ömer Faruk Gergerlioğlu yanı sıra eski Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, CHP İl Yöneticisi Nazım Gençtürk ile Naim Keskin, Saddet Partisi Dilovası Meclis üyesi Salih Adıgüzel, Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Yönetimi, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, HDP Parti Meclis Üyeleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli Yönetim Kurulu, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş ve çok sayıda partili katıldı.

GERGERLİOĞLU: ‘KÜRT ANASINI GÖRMESİN’ POLİTİKASI

Kongrede söz alan isimlerden biri olan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ise "MHP- AKP’nin tek derdi Kürt anasını görmesin, bütün bu yolsuzluk, hırsızlıklara sırf Kürt meselesinde adil bir çözüm sağlanmasın diye yapılıyor" diyerek, yasaklanan konser ve tiyatrolara işaret etti.

'TRAFİK IŞIKLARINDAKİ SARI, KIRMIZI, YEŞİLİ DE KALDIRIN'

Gergerlioğlu, "Bize diyorlar ki; ‘Niye mücadele ediyorsun? Niye bizim dayatmamalarımıza boyun eğmiyorsun?’ Biz de onlara diyoruz ki: ‘Kürt’e, Kürtlüğe, Kürt kimliğine bu zulmünüze devam ettiğiniz müddetçe biz mücadeleye devam edeceğiz.’ Bir düğün, düğünde sarı, kırmızı, yeşil renkler var. ‘Vay efendim hemen damat dahil 9 kişi tutuklandı.’ Adam düğün yapmış ardından tutuklanıyor suçu ne? Düğünde sarı, kırmızı, yeşil fularlar olması. Bunlar gerçekten kritik vaka! Bakın trafik lambalarındaki kırımız, sarı, yeşili de kaldırsınlar. Diyarbakır’da sarı, kırmızı, yeşili de maviye çevirmişler, Diyarbakır’da bu da yapılmış, bunu da tespit ettik. Yani Allah şifa versin, bir hekim olarak bunu söylüyorum başka bir şey diyemiyorum!" ifadelerini kullandı.

‘BİR YIL İÇİNDE GİDECEK!’

AKP iktidarının en fazla bir yıl içinde gideceğini belirten Gergerlioğlu, "Türkiye’de şu günlerde 1990’lı yıllara döndük. İnsan kaçırma, işkence zorla kaçırma olayları had safhada! Bizim tespit ettiğimiz en az son 6 yılda 35 insan kaçırılıp aylarca işkence edilip sorgulanan insanlar daha sonra ya emniyet müdürlüklerinde ortaya çıktılar ya da cezaevlerinde" dedi. Gergerlioğlu, polis ve bürokratlara seslenerek, "İktidara yaslanmayın" şeklinde ifadeler kulandı.

Konuşmaların ardından asil yönetim kurulu seçildi. Aynur Santo ile Şahbettin Işık yeni Eşbaşkan olarak seçildi.

HDP'Lİ YILMAZ GÖZALTINA ALINDI

Kongrenin ardından HDP PM üyesi Selahattin Yılmaz gözaltına alındı. Yılmaz’ın gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. (MA)

Öne Çıkanlar