Erkek şiddeti engellenmiyor: Boşandığı kadını öldürdü, 2 kardeşini de yaraladı

Erkek şiddeti engellenmiyor: Boşandığı kadını öldürdü, 2 kardeşini de yaraladı
Antalya'da ailesiyle birlikte yaşayan boşandığı kadını öldüren Mustafa Ayata, saldırıda kadının iki kardeşini de yaraladı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Hayriye Alkutay (30), eski eşi Mustafa Ayata tarafından kurusıkıdan bozma tabancayla vurularak öldürüldü. Saldırıda, Alkutay'ın iki kardeşi de yaralandı.

Dün gece saat 22.00 sıralarında Döşemealtı ilçesine bağlı Çıplaklı Mahallesi'nde boşandığı kadının ailesiyle birlikte yaşadığı eve gelen Mustafa Ayata ile Hayriye Alkutay arasında tartışma çıktığı iddia edildi.

Daha sonra Mustafa Ayata’nın yanında getirdiği kurusıkıdan bozma tabancayı çıkararak boşandığı Hayriye Alkutay’a ateş ettiği belirtildi. Hayriye Alkutay’ın olay yerinde hayatını kaybederken, kadının kardeşleri Murat Alkutay ile Ahmet Emre Alkutay’ın ise yaralandığı aktarıldı.

KAÇAN SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan Mustafa Ayata, suç aleti silahla birlikte polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Alkutay'ın cenazesi morga kaldırılırken, yaralı kardeşleri de hastaneye götürüldü.

Hayriye Alkutay’ın 2 yaşında bir erkek ve 4 yaşında bir kız çocuğu olduğu kaydedildi. Mustafa Ayata'nın ise Bursa’da bir konut sitesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Kadın cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

Öne Çıkanlar