Eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak mezarı başında anıldı

Eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak mezarı başında anıldı
Eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, ölümünün 7’nci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Eski Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Genel Başkanı Murat Bozlak ölümünün 7’nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Şereflikoçhisar’ın Aktaş köyünde bulunan mezarlıkta düzenlenen anmaya Bozlak’ın ailesinin yanı sıra HDP Ankara ve Konya İl Örgütü, HDP milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, "Burada bir tarihten söz ediyoruz, bu tarihin çok uzun bir hikayesi var. Şeyh Saitlerden Pir Seyid Rızalardan azade düşünülemez bu tarih. Bu tarih 49’lardan azade düşünülemez Murat Bozlak 49’ların 50’incisidir diyebiliriz. Apê Musa, Canip Yıldırımların yoldaşı orta Anadolu’da yüzyıllar önce buraya gelmiş, kendi tarihini, dilini, kültürünü unutmamış, burada mücadelesini vermiş ve öncülük etmiştir" ifadelerini kullandı.
 
90’lı yıllardan bu yana gözaltı ve kayıpların devam ettiğini hatırlatan Bülbül, "Sevgili Murat Bozlak, Çiller ve Ağar konseptinin direnişçilerinden, mücadelecilerinden. Çiller ve Ağar konsepti bugün Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu konsepti olarak devam ediyor ve bu konsepti hapishanede insan katlederek, sokakta taciz ve tecavüz ederek devam ediyor. Bunlar yeryüzünün görüp göremeyeceği en büyük suçlulardır. Murat Bozlak’ın huzurunda bunu söylemek büyük bir onurdur. Mademki zulüm size ait direnişte bize ait ey faşistler. Bunu bir yere yazarsınız. Bu hareket Murat Bozlak, Apê Musa ve Vedat Aydınların hareketidir. Sizin önünüzde diz çöker mi" diye konuştu.
 
‘MİRASINI YAŞATMALIYIZ’
 
HDP Meclisi üyesi Hüseyin Taka, "Murat Bozlak tarihi bir kişiliğe sahipti. Bozlak’ın mücadeleci kalın bir hayatı vardı. Hiçbir şekilde şikayet etmeden tüm insanları kucaklayan biriydi. Bugün burada bu anmayı yapıyorsak Murat Bozlak’ın mirası yaşatmamız lazım. Onun bıraktığı yerden biz devam ediyoruz" dedi.
 
HDP eski milletvekili İbrahim Binici, "Murat Bozlak, gerçekten kahramandı, haksızlığa karşı başkaldıran inançlı biriydi. Biz bugün burada mezarı başında onun mücadelesi için yol alıyoruz. Biliyoruz ki bu büyük mücadele yola çıktığı zaman bunu büyüten partimiz HADEP’ti. Murat hevalin şahsında HADEP büyüdü ve mücadeleyi yükseltti. Biz tekrardan Murat hevalin şahsında Kürt halkı için şehit düşenleri saygıyla anıyoruz" diye belirtti.

Öne Çıkanlar