Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş defnedildi

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş defnedildi
Eski İBB Başkanı Topbaş'ın cenazesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle defnedildi.

Coronavirus tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için Beyoğlu Belediyesi önünde tören düzenlendi. Düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Coronavirus tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

76 yaşında hayatını kaybeden Topbaş'ın cenazesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle defnedildi.

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski bakanlardan Mehdi Eker, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Medipol Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ katıldı.

ERDOĞAN: CORONAVİRUS BELASI BİRÇOK YOL ARKADAŞIMIZI BİZDEN AYIRDI

Törenin ardından konuşan Erdoğan, "Yol arkadaşlığımız Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. İmam hatip okuluna girdiğimizde Kadir ağabeyimi benim 4-5 sınıf önümdeydi ve o zamanlar aynı zamanda oranın da kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü. İstanbul'da Beyoğlu Belediye Başkanlığı, ardından İstanbul Belediye Başkanlığı ve bu süreç içerisinde devam eden bu yol arkadaşlığımız böyle geldi. İşte bu Coranavirus belası birçok yol arkadaşlarımızı bizden ayırdı, ayırıyor ve büyük bir mücadele bu süreç içerisinde veriliyor. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Tüm şehitlerimize Rabbim sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var, Rabbim onlara da inşallah yardımını göndersin. Hep birlikte bir Fatiha ile Kadir Ağabeyimizi uğurlayalım inşallah" dedi.

Öne Çıkanlar