Eski kaymakama 'parada sahtecilik' suçundan 12 yıl hapis istemiyle dava

Eski kaymakama 'parada sahtecilik' suçundan 12 yıl hapis istemiyle dava
İstanbul'da sahte on binlerce dolarla yakalanan eski Kaymakam Bayrak, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul’un Fatih ilçesinde sahte 71 bin 100 dolar ile yakalanan eski Kaymakam Erdoğan Bayrak'ın da arasında bulunduğu üç kişi hakkında ‘parada sahtecilik' suçundan 12'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

26 Eylül 2021’de Topkapı’daki bir cadde üzerinde şoför Yusuf Arslan'ın (62) panik halde ve tedirgin hareketler sergilemesinden şüphelenen aracı polis takibe almış, Türkmenistan uyruklu şüpheli Shasenem Nyyazmammedova'nın (37) aracın sağ ön tarafından siyah renkli karton bir poşet aldığını ve tedirgin hareketlerle uzaklaştığı tespit edilmişti. Polisin araçta yaptığı aramada 45 adet 100 ABD doları olmak üzere toplam sahte 4 bin 500 dolar ele geçirilmişti. Yusuf Arslan'ın elindeki iki kağıdı buruşturarak attığını gören polis, kağıtları kontrol edince 2 adet sahte 50 dolar tespit ederken, diğer şüpheli Shasenem Nyyazmammedova’nın ise elindeki poşetle gittiği otelin kafesinde eski Kaymakam olan Erdoğan Bayrak'ın yanına oturduğu ve poşeti de masaya koyduğunu belirledi. Polis burada da 100'lük banknotlar halinde toplam 66 bin 500 sahte dolar ele geçirdi. Gözaltına alınan ve tutuklanan şüphelilerden Yusuf Arslan ve Shasenem Nyyazmammedova poşet içerisinde sahte para olduğunu bilmediklerini iddia ederken, eski Kaymakam Erdoğan Bayrak ise 1996 yılına kadar kaymakamlık yaptığını ve istifa ettiğini belirterek, sahte paralarla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

‘YÜKLÜ MİKTARDA SAHTE PARADAN HABERSİZ OLMAK HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI’

DHA’nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski Kaymakam Erdoğan Bayrak ve Shasenem Nyyazmammedova'nın ifadesinde, paranın sahibi olduğunu iddia ettikleri Cem adlı kişinin açık kimliğinin tespit edilemediği, şüphelilerin Cem'in iki dakikada ortadan kaybolduğu anda polislerin geldiğini söylediklerini ancak polisin takip sırasında bu kişiyle ilgili bir tespitte bulunmadıkları kaydedildi. Şüphelilerin beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve yüklü miktarda sahte parayı taşımalarının birbirinden habersiz olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. İddianamede, sanıklar hakkında "parada sahtecilik" suçundan 2'şer yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri talep edildi. Eski kaymakamın da aralarında olduğu 3 kişi önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

Öne Çıkanlar