Esnaf 'batıyoruz' dedikçe şirketlere teşvik devam ediyor: Ford Otomotiv'e en az 450 milyon TL destek

Esnaf 'batıyoruz' dedikçe şirketlere teşvik devam ediyor: Ford Otomotiv'e en az 450 milyon TL destek
Büyük sermayeli gruplara devlet desteği devam ediyor. Ford Otomotiv'in yeni tesisinin arazisi de, enerjisi de devletten.

ARTI GERÇEK- Son kısıtlamalarla birlikte esnaf herhangi bir destek alamazken vergilerini vermeye, geliri de erimeye devam ediyor. Hizmet sektöründe yeni kapanmayla birlikte buralarda çalışan işçiler de ücretsiz izne veya kısa çalışma ödeneğine tekrardan mahkum oldu. 

‘Şanslı’ olanlar devletten almayı başardığı 1006 TL ile geçinmeye çalışıyor. Ancak işçiler ve esnaftan esirgenen destek büyük sermayeli şirketlere verilmeye devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi’ne en az 450 milyon TL destek verilecek, şirket vergilerden muaf olacak.

Ford Otomotiv’in Kocaeli’deki yeni nesil ticari araç ve batarya üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı yapılacak. 20 milyar 501 milyon 205 bin tutarındaki yatırım için gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve iadesi, yüzde yüz vergi indirimi yapılacak. 10 yıl süre ile sigorta primi desteği ve gelir vergisi stopaj desteği verilecek.

Tesisin kurulacağı araziyi de devlet verecek ve 10 yıla kadar 200 milyon tutarındaki enerjinin yarısını devlet ödeyecek. Ayrıca 250 milyonluk nitelikli personel desteği de olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 6 yıl içinde yapılması planlanan tesisin planlanan tarihte bitmemesi durumunda desteği üç yıl daha uzatabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar