‘Esnaf-müşteri kavgası’nın altından AKP'li belediyenin A Takımı çıktı

‘Esnaf-müşteri kavgası’nın altından AKP'li belediyenin A Takımı çıktı
'A Takımı’ndan kişiler, pazarcıyı pazar dışına çıkarıp dövmeye devam ettiler. En son gördüğümüzde pazarcı bilinci kapalı bir şekilde yerde yatıyordu.'

Ankara’da "esnaf-müşteri kavgası" şeklinde yansıtılan olayın, Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok'un "kuralları" ve "A Takımı"nın bir esnafı darp etmesinden kaynaklandığı öğrenildi. 
 
Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Etlik Mahallesi’nde kurulan pazarda dün yaşanan olay, bazı medya kuruluşları tarafından "Pazar yerinde 'ezik şeftali' kavgası" başlığıyla servis edilerek, esnaf-müşteri kavgası olarak yansıtıldı. 4 kişinin yaralandığı ve 13 kişinin gözaltına alındığı olaya şahitlik eden pazar esnaflarından Botan Demir, olayın yansıtıldığı gibi olmadığı aktardı. Demir, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından getirilen "tezgahtaki ürünler yüksek olmayacak", "iş gömleği giyilecek" ve "bağırarak ürün satılmayacak" şeklindeki kurallar nedeniyle olayın yaşandığını anlattı. 
 
A TAKIMI 
 
Demir, Keçiören Belediyesi'yle bağlantılı olduğu belirtilen ve daha önce şiddetle gündeme gelen "A Takımı"ndan kişilerin, şu an gözaltına tutulan Mücahit Sütçü adlı pazarcıyı darp ettiklerini kaydetti. Demir, yaşananlara dair şunları söyledi: "Takım elbiseli birkaç kişi geldi. Pazarcıyla, tezgahında 3-4 kasa fazla şeftali koymuş diye tartıştılar. Tartışma sırasında A Takımı’ndan olduğunu düşündüğümüz kişilerden biri pazarcıya ‘kaldırın’ uyarısı yaptı ve tokat attı. Pazarcı da kendini savunmak için karşılık verdi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ve yunus ekipleri, biber gazı sıkarak ve havaya ateş açarak bizi pazardan kovdu. Bizi yaklaşık 3 saat pazara almadılar" dedi. 
 
PAZAR DIŞINDA ŞİDDET 
 
Tokat atılan pazarcının kendisini darp eden kişilere karşılık vermesinden sonra şiddetin boyunun arttığını söyleyen Demir, "Daha sonra Turgut Altınok ve A Takımı grubu pazara girdi. A Takımı’ndan kişiler, pazarcıyı pazar dışına çıkarıp dövmeye devam ettiler. En son gördüğümüzde pazarcı bilinci kapalı bir şekilde yerde yatıyordu" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar