Esnaf yüksek elektrik faturalarını protesto etti: Soygun var

Esnaf yüksek elektrik faturalarını protesto etti: Soygun var
Urfa esnafı, yüksek elektrik faturalarını caddeye astıkları 'Soygun var' pankartıyla protesto etti.

Urfa’da esnaf, yüksek elektrik faturalarını cadde ortasına astıkları "Soygun var" pankartı ile protesto etti. Esnaf Savaş Eşsiz, "Artık bıktık. Artık dayanacak gücümüz de kalmadı. Urfa’nın en işlek caddesinde esnaflık yapıyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı" dedi. Pankart daha sonra polis tarafından indirildi.

Urfa'da Haliliye İlçesinin Bahçelievler Mahallesi’ndeki esnaf, geçen yıla oranla iki kat arttığını söyledikleri elektrik faturalarını cadde ortasına astıkları pankartla protesto etti. Üzerinde "Soygun var! TEDAŞ zulmüne hayır" pankartı açan esnaf bir araya gelerek açıklama yaptı. Esnaftan Savaş Eşsiz, şöyle konuştu:

"Artık bıktık. Artık dayanacak gücümüz de kalmadı. Urfa’nın en işlek caddesinde esnaflık yapıyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı. Benim geçen ay gelen faturam şurada, bin 413 TL'dir. 23 Aralık perşembe günü bana gelen faturam. Şu an gelen 12 Ocak Çarşamba günü 2 bin 360 TL bana fatura gelmiş. Yani aynı kilovatı kullanıp bu kadar zam nasıl oluyor? Bu iş nasıl oluyor anlam veremiyoruz.

'TEHDİT NİTELİĞİNDE İHTARNAME GÖNDERİLDİ'

Geçen, bütün esnafa tehdit niteliğindeki ihtarname yayınladı. Cumhurbaşkanı, 14 tane Şanlıurfa milletvekilinin gücü yetmiyor. ‘Yüzde yirmi kilovat aşımı yapıyormuşuz’, ‘bunun için yükümlülüğümüz varmış gelin kilovatınızı artırın’ diye. Gelmezseniz 5 kat fatura ödeyeceksiniz, diyor. Sen kimsin, sen kimsin ki bana 5 kat fatura ödeyeceksiniz, diye yazı gönderiyorsun? Ben kullanmadığım elektrik faturasını neden ödeyeyim? Şanlıurfa'nın 14 tane milletvekili, hiçbirinizin gücü bu Dedaş'a yetmiyor mu? Bıktık artık yeter. Soygun var soygun var. Ben evliyim iki çocuğum var, çocuğumun hakkını bu TEDAŞ'a vermeyeceğim."

Pankart, asılmasından yaklaşık iki saat sonra polis tarafından indirildi. (ANKA)

Öne Çıkanlar