Çift maaşlı çıkan Et ve Süt Kurumu yöneticileri görevden alındı

Çift maaşlı çıkan Et ve Süt Kurumu yöneticileri görevden alındı
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın görevden alındı.

Et ve Süt Kurumu’ndaki (ESK) görevden alma kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın görevden alındı.

Kararda, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Mehmet Ali Köse'nin atandığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU’NU KURUMA ALMAYAN KURUMUN YÖNETİCİLERİNİN ÇİFT MAAŞLI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yıllardır zarar eden, et ve süt fiyatlarındaki artışla eleştirilerin odağında olan Et ve Süt Kurumu, kuruma gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kapıları kilitleyerek içeri almamıştı. Et ve Süt Kurumu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Aydemir'in 3 maaşlı ve eski Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyinin kayınbiraderi olduğu ortaya çıkmıştı. Aydemir, bakanlıkta müşavir, Tarım Kredi Kooperatiflerinde denetçi ve ESK'da yönetim kurulu üyesi koltuğunda oturuyordu. Aydemir ESK'dan ‘yönetim kurulu üyeliği huzur hakkı’ ile Bakanlık'tan müşavirlik maaşı, Tarım Kredi Kooperatifleri'nden de brüt 4 asgari ücret tutarında huzur hakkı alıyor.

Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Erdurmuş da 2018-2022 arasında Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevindeydi. Geçtiğimiz günlerde ise Bakanlık Özel Kalem Müdürü olduğu gündeme yansımıştı.

Görevden alınan diğer isim Sezai Aydın ise aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Müşaviri.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar