Euroleague'de final heyecanı: Anadolu Efes ile Real Madrid karşı karşıya

Euroleague'de final heyecanı: Anadolu Efes ile Real Madrid karşı karşıya
THY EuroLeague Final-Four'da şampiyonluk maçında bugün, kupanın geçen yıl müzesine götüren son şampiyon Anadolu Efes ile İspanyol ekibi Real Madrid karşı karşıya gelecek.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen organizasyondaki yarı final maçlarında Olimpiakos'u 77-74 mağlup eden Anadolu Efes ile Barcelona'ya 86-83 üstünlük kuran Real Madrid, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanmak için sahaya çıkacak.

Anadolu Efes, bu akşam finalde de Real Madrid’i yenip üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşmayı istiyor.

Stark Arena'da oynanacak karşılaşma, TSİ 20.00'de başlayacak. Müsabaka, beIN Sports Haber kanalından şifresiz yayınlanacak.

Avrupa basketbolunun en büyüğü olmak için mücadele edecek Anadolu Efes ile Real Madrid, THY EuroLeague'de 40. kez birbirlerine rakip olacak.

İki takım arasında organizasyonda 2000 yılından itibaren oynanan 39 maçın 13'ünü Anadolu Efes, 26'sını ise Real Madrid kazandı. Anadolu Efes, bu sezon Real Madrid'i İstanbul'da 93-90 mağlup etti. İspanya'da oynanan mücadeleden ise eflatun-beyazlı ekip 82-69 galip ayrıldı.

Geçen sezon Barcelona’yı 86-81 mağlup ederek kupayı kazanan Anadolu Efes, bu sezon finale çıkarken önce normal sezonun üçüncüsü Olimpia Milano’yu çeyrek finalde 3-1 eleyip daha sonra Anadolu Efes Olympiakos’su 77-74 yenerek finale yükseldi.

Real Madrid ise çeyrek finalde normal sezonun beşincisi Maccabi Tel Aviv’i 3-0 yendi, daha sonra ise Barcelona’yı 86-83 mağlup ederek finale yükseldi.

Öne Çıkanlar