EuroLeague Final Four'u Berlin'den Belgrad'a alındı

EuroLeague Final Four'u Berlin'den Belgrad'a alındı
2022 EuroLeague Final Four'unun Berlin'den Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'ya alındığı açıklandı.

Turkish Airlines EuroLeague'de 2022 Final Four'unun adresi değişti. Berlin'de düzenlenmesi planlanan Final Four, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a alındı. 19 - 21 Mayıs tarihleri arasındaki Final Four karşılaşmaları Belgrad'daki Stark Arena'da oynanacak. 

Kararın pandeminin mevcut durumundan kaynaklı Almanya'nın başkenti Berlin'de uygulanan sağlık önlemlerinden kaynaklı alındığı belirtildi. Kararın EuroLeague taraftarlarının katılımı adına en uygun fırsatı ve aynı zamanda oyuncuların Final Four şehrine ulaşımını sağlamak adına verildiği de ifade edildi. Almanya'nın sağlık önlemlerinin uzatılmasının çok sayıda taraftarın ve hatta oyuncunun katılımına engel olabileceği belirtildiği aktarıldı.

SIRBİSTAN UÇUŞ YASAĞI UYGULAMIYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile ortaya çıkan sürecin ise karara etki edip etmediği henüz bilinmiyor. Sırbistan'ın Avrupa'da Rusya'ya uçuş yasağı uygulamayan nadir ülkelerden olması ve iptal edilmeden önce Rus ekiplerinin  maçlarına ev sahipliği yapabileceklerini açıklamalarının karara etki edip etmediği netleşmiş değil.

Belgrad, EuroLeague'de Final Four'a 2018'de de ev sahipliği yapmıştı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe, finalde Real Madrid'e mağlup olmuş ve İspanyol ekibi tarihindeki 10. EuroLeague kupasını kazanmıştı. 

Öne Çıkanlar