Ev baskınında gözaltına alınan kişi polisler tarafından darp ve tecavüzle tehdit edildi

Ev baskınında gözaltına alınan kişi polisler tarafından darp ve tecavüzle tehdit edildi
Devrimci Parti ve Dev-Güç üyelerine yönelik yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Yeşim Tükel, polisler tarafından darp ve tecavüzle tehdit edildi.

İstanbul’da, 22 Haziran’da Jandarma ve polis tarafından yapılan ev baskınında gözaltına alınan Devrimci Parti ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi 17 kişi, emniyet ifadelerinin ardından Cuma günü serbest bırakıldı. Dosyaya gizlilik kararı getirilirken, operasyonda hakkında gözaltı kararı olmayanlar da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Kadınların Kurtuluşu ve Devrimci Parti üyesi Yeşim Tükel, polisler tarafından darp edildiğini, hakarete uğradığını ve tecavüz tehdidiyle karşılaştığını Fırat Haber Ajansı’na (ANF) anlattı. 

KAPILAR KIRILDI 

Sarıgazi’de 4 arkadaşıyla birlikte kaldıkları eve jandarma ve polis tarafından baskın yapıldığını söyleyen Tükel, evin kapısının kırıldığını, eve giren polislerin kendilerine silah doğrulttuğunu belirtti. Polislerin kendilerine arama izni göstermeden "Kafanıza sıkarız, ellerinizi kaldırın" diyerek eve girdiğini aktaran Tükel, polislerin kendisini darp ederek, tecavüzle tehdit ettiğini ifade etti.  

TECAVÜZ TEHDİDİ 

Bir odada toplatılarak, telefon şifrelerini söylemeleri için baskı gördüklerini dile getiren Tükel, "Ellerimiz başımızda yüz üstü yatırdılar. Tek kadın bendim ve bana sürekli cinsiyetçi küfürler edip, tecavüzle tehdit ettiler. Başka bir polisin saatlerce süren sözlü tacize maruz kaldım" dedi. 

‘AYAKLARIMIZI ÇİĞNEDİLER’ 

Tükel, polislerin kendisini ilk darp eden Y. isimli polis ile tehdit edildiğini belirterek, "Bana ‘İstiyorsan Y.’yi çağıralım. Normalde kadınlara öyle davranmaz, daha sevecen davranır ama sinirini senden çıkarttı’ dediklerini, sorularına yanıt vermediğinde de, ‘Sen Y.’yi özledin herhalde, buradan çıkmadan önce bir dayak daha yemen gerekiyor" diye aktardı. 

Polislerin, evin içinde arama yaparken ayaklarını çiğnediğini söyleyen Tükel, "Yerde yatar halde olmamıza rağmen bizi tekmeliyorlardı. Arama dışında da kamera açmadılar. Saatlerce bu şekilde işkence görmemize rağmen hastaneye götürüldüğümüzde, muayene odasına bizimle birlikte girmeye çalıştılar. Doktorun uyarısıyla çıkmak zorunda kaldılar" şeklinde konuştu.  

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIM’

Hakkında gözaltı kararı olmamasına rağmen Jandarma İstanbul İl Komutanlığı’na götürülen Tükel, burada birçok arkadaşına ajanlık dayatıldığını söyledi. Tükel, "Bu yöntem erkek devletin tanımadığımız bir yüzü değildi. Biz de feminist ve sosyalist hareketin bir parçası olduğumuz için bu işkencelere maruz kaldık. Öfkeliyim ve bu saldırılar karşısında bir adım bile geri atmayacağım, atmayacağız. Aynı şekilde mücadelemizi sürdürmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar