Ev hapsi cezaları bir bir reddediliyor: 'Doğu ve Selo'yu almak için Çağlayan'a gideceğiz'

Ev hapsi cezaları bir bir reddediliyor: 'Doğu ve Selo'yu almak için Çağlayan'a gideceğiz'
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ilk duruşması bugün. Eylemler gerekçesiyle haklarında ev hapsi cezası verilen Doğan ve Karaca Çağlayan'da olacaklarını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında ev hapsi cezası verilen Hasan Doğan, Yunus Emre Karaca, Muhammed Hizmetçi, Aze Deniz Akşar ile 'Büyük Kadın Buluşması'nda gözaltına alınan Yıldız İdil Şen, ev hapsini reddettiklerini duyurdu. Doğan ve Karaca, 2'si tutuklu 7 Boğaziçi öğrencisinin yargılandığı dava için Çağlayan Adliyesi'nde olacaklarını belirtti.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlerde, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın Şubat raporuna göre; toplamda 11 kişi tutuklandı, 228 kişiye adli kontrol uygulandı, 29 kişiye ev hapsi cezası verildi. 

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE GİDECEKLER

Ev hapsi cezası verilen Hasan Doğan, Yunus Emre Karaca, Muhammed Hizmetçi ve Aze Deniz Aşar cezayı tanımadığını ilan ederek Çağlayan Adliyesi'nde olacaklarını duyurdu.

Doğan, "Doğu ve Selo'yu almak için ben de Çağlayan'da olacağım. Ev hapsini tanımıyorum, ev hapsi tutuklamadır" dedi. Karaca da ev hapsini tanımadığını belirterek, saat 13.00'de Çağlayan Adliyesi'nde olacağını söyledi.

"Kendi irademle ev hapsini sonlandırmış bulunuyorum" diyen Muhammed Hizmetçi ise ev hapsinin bir tutsaklık biçimi olduğuna dikkat çekti. Hizmetçi de Çağlayan Adliyesi'nde olacağını duyurdu.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Aze Deniz Akşar da yayınladığı bir video ile ev hapsini tanımadığını söyledi. Akşar, 2'si tutuklu 7 Boğaziçi öğrencisinin yargılandığı dava için Çağlayan Adliyesi'nde olacağını duyurdu.

5 Mart'taki 'Büyük Kadın Buluşması'nın ardından bindiği taksi, polis tarafından takip edilerek gözaltına alınan ve bir ay ev hapsi cezası verilen Yıldız İdil Şen de ev hapsi kararını reddettiğini duyuran isimlerden oldu. Sosyal medyadan bir video yayınlayan Şen, "Ben de bugün ev hapsini tanımadığımı belirtmek istiyorum. Evlerimizi hapishaneye çeviremeyeceksiniz, arkadaşlarımızı almak için Çağlayan Adliyesi'nde olacağız. Alışın, gitmiyoruz" dedi.

"

EV HAPSİ BİR BİR REDDEDİLİYOR

İstanbul Kadıköy'deki Boğaziçi öğrencilerine destek eyleminde gözaltına alınan ve hakkında ev hapsi cezası verilen Koray Türkay, elektronik kelepçeyi ilk reddedenlerden olmuştu. Türkay, "Elektronik kelepçenin itibarsızlaştırma aracı olarak toplum algısına yerleştirildikten sonra şu an politik kimliklerde uygulanmaya başlandığını" belirten Türkay, "Bu eksende Kadıköy’de düzenlenmek istenen Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör protestolarında gözaltına alınarak çarptırıldığım elektronik kelepçe ile ev hapsi uygulamasını reddediyor uygulamayı kabul etmediğimi ilan ediyorum" demişti.

Yine Kadıköy'de 4 Şubat günü Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) deklarasyon açıklamasında polis müdahalesi ile gözaltına alınan ve ev hapsi cezası verilen Burcugül Çubuk, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılacağını duyurarak, ev hapsi kararını reddetmişti.

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan ve haklarında ev hapsi cezası verilen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hivda Selen ve Sosyalist Kadın Meclisleri Genel Meclis üyesi Gamze Toprak da elektronik kelepçeyi reddettiklerini duyurarak, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılmıştı.     

Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemlere destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve hakkında ev hapsi cezası verilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Recep Acar ise 12 Mart Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anma törenine katılacağını belirterek, ev hapsini reddettiğini duyurmuştu.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar