Ev hapsi verilen öğrenciler: Yine geleceğiz

Ev hapsi verilen öğrenciler: Yine geleceğiz
Kayyım Melih Bulu’yu protesto ettikleri için gözaltına alınan ve ev hapsi cezası verilen öğrenciler, 'Bu karanlığa karşı aydınlığın özneleri olan bizleri baskılarla yıldıramazlar' dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı kayyım Rektör Melih Bulu’yu protesto ettikleri eylemde darp edilerek gözaltına alınan ve ev hapsiyle bırakılan öğrenciler, "Yine geleceğiz, bu karanlığa karşı aydınlığın özneleri olan bizleri baskılarla yıldıramazlar" dedi. 

‘DEMOKRATİK SEÇİM İSTİYORUZ’

Birçok üniversiteye kayyım rektör atandığını ve hepsinin tepeden inme olduğu için protesto ettiklerini ifade eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Ozan Acıdere, "Biz üniversite bileşenleri olarak üniversite içinde demokratik bir rektör seçimi istiyoruz. Bu durum bir üniversitenin meselesi değildir.  Bu bir yasa ve sistem meselesi, öğrencilerin istediği de sistemi değiştirmek" dedi. 
 
ÖĞRENCİLER HEDEF GÖSTERİLİYOR 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan öğrenciler, yanlış bilgilerle hedef gösterildiğinin altını çizdi. Acıdere, "İktidar ve bakanların olayları tamamen yanlış bir şekilde yayınlayıp hedef göstermesi, keyfi ve hukuksuz uygulamalara maruz kaldığımız için üzgünüz. Burada bir aydır polis ablukası var. Sivil polisler hepimizi takip ediyor ve taciz ediyorlar. Biz öğrenciler olarak devletin tamamen çeteler tarafından yönetildiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 
 
‘YİNE GELECEĞİZ’

Protestolar esnasında gözaltına alınan Kadınların Kurtuluşu Merkezi Koordinasyon üyesi Başak Yeşilot da, iktidarın gençliği kendi belirlediği bir alana hapsetmek istediğini belirterek, direniş büyüdükçe bu alanları daraltılmak istendiğini söyledi. İktidarın gençliği kendini sarsacak bir güç olarak görmesinden kaynaklı bu denli saldırdığının altını çizen Yeşilot, "Mağdur değiliz. Haklıyız, güçlüyüz. Tüm saldırılara karşı direndik ve direnişimiz kesintisiz sürecektir. Yine geleceğiz, bu karanlığa karşı aydınlığın özneleri olan bizleri baskılarla yıldıramazlar" diye belirtti. 

DAYANIŞMAYI KIRMAYA ÇALIŞTILAR

Polis şiddetine maruz kalan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Esra Çalışkan ise, üniversitelerin seçilmiş değil atanmış rektörlerin elinde bırakılmaması gerektiğini, Bulu’nun cinsiyetçi söylemlerinin de baskıların tuzu biberi olduğunu söyledi. "Kabe" fotoğrafını yere serdikleri gerekçesiyle iki arkadaşlarının tutuklandığına dikkati çeken Çalışkan, şunları söyledi: "Öncesinde direniş nöbet eylemlerimize bir saldırı olmamıştı. Olmamıştı çünkü bu bizim anayasal hakkımızdı. Fakat sergi ortaya çıktıktan sonra baktılar ki öğrenciler özgün çalışmalarını duyuruyor, bir kılıfa uydurarak öğrencileri baskıladılar. Bunu bir suç unsuru olarak göstermeye çalışarak dayanışmayı kırmaya çalıştılar." 
 
‘HERKES TERÖRİST’

Öğrencilerin "terörist" ilan edilmesine tepki gösteren Çalışkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hak arayışında bulanan herkesin ‘terörist’ ilan edildiği bir ülkede buna şaşırmadık. Bugün öğrenciler karşısındaki baskılar bize Gezi direnişini de hatırlatıyor. O gün direnenler bugün de kayyımlara karşı yine aynı cevabı veriyor. Direniş mutlaka sonuç bulacak."

Öne Çıkanlar