Ev hapsini reddedip Feminist Gece Yürüyüşü'ne geldi: Bugün katledilen kadınların isyanını kuşanıyoruz

Ev hapsini reddedip Feminist Gece Yürüyüşü'ne geldi: Bugün katledilen kadınların isyanını kuşanıyoruz
İhbar üzerine polisin evine gelerek tutanak tuttuğunu söyleyen Gamze Toprak, 'Kadınları evde tecrit etmeye çalışanlar aynı zamanda kadınlar günümü de kutladı' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi protestosunda 9 Şubat'ta gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verilen Gamze Toprak, ev hapsini reddederek İstanbul'da yapılacak Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılacağını vurguladı. 

"Evden çıkmış görünüyorsunuz" denilerek İçişleri Bakanlığı tarafından arandığı ifade eden Toprak, 8 Mart eylemlerine katılmak üzere evden çıktığını belirttiğini ve telefondaki kişinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi. 

Toprak, ev hapsini reddetme nedenini şu sözlerle ifade etti:

"Ankara'dan aradılar. Ev hapsini reddettiğimi ve alanlara çıktığımı söylediler. Kadınları evde tecrit etmeye çalışanlar aynı zamanda kadınlar günümü de kutladı. Bir aydır ev hapsindeydim. Bugün alanlara taşan kadınlarla, 'susmuyoruz, korkmuyoruz' diyen kadınlara ben de 'kadınlar eve sığmaz' sloganıyla eşlik etmek istedim. Ev hapsini reddediyorum, ev hapsinde olan bütün kadınları alanlara davet ediyorum."

Ev hapsini reddeden Hivda Selen ve Burcu Gül Çubuk ile birlikte yürüyüşte 'ev hapsini reddediyoruz' bir açıklama yapacaklarını söyleyen Toprak, "Taciz, tecavüz faillerine ev hapsi vermeyen, onları koruyanlar, demokratik hakkını kullanan biz kadınlara ev hapsi veriyorlar. Bugün ayağımıza vurulan bu prangalar, yarın kadın devrimiyle sökülüp atılacak. Bugün sokaktayız ve katledilen kadınların isyanını kuşanıyoruz. Öz savunmasını kullanan kadınların cüretini kuşanıyoruz. Bu isyanı evlerden taşıp sokaklarda sloganları haykırarak yükseltelim" sözleriyle dile getirdi. 

Öne Çıkanlar