Evde yılbaşı 500 TL’den başlıyor

Evde yılbaşı 500 TL’den başlıyor
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi 5 kilogramlık bütün hindi en az 200 TL'den satılırken, bir diğer yılbaşı vazgeçilmezi kuruyemiş ve meyveler de cep yakıyor.

Evde kurulan sofraların masrafı yılbaşı heyecanını gölgeliyor. 4 kişilik bir ailenin çorba, pilav, ana yemek, tatlı, meze, kuruyemiş ve meşrubattan oluşan alkolsüz yılbaşı sofrası için en az 500 TL gerekiyor Hayat pahalılığı ve devam eden koronavirüs salgını nedeniyle yeni yılı milyonlarca kişi evinde geçirecek. Ancak evde kurulan sofraların masrafı yılbaşı heyecanını gölgeliyor.

FİYATLAR CEP YAKIYOR

Sözcü’de yer alan habere göre,4 kişilik bir ailenin çorba, pilav, ana yemek, tatlı, meze, kuruyemiş ve meşrubattan oluşan alkolsüz yılbaşı sofrası için en az 500 TL gerekiyor. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi 5 kilogramlık bütün hindi en az 200 TL'den satılırken, bir diğer yılbaşı vazgeçilmezi kuruyemiş ve meyveler de cep yakıyor. Bir kilogram karışık çerezin fiyatı ortalama 150 lira olurken, 5-6 çeşitli meyve tabağının maliyeti de en az 70 TL'yi buluyor.  Kırmızı etle sofra kuracaklar ise kesenin ağzını açmak zorunda. Dana kuşbaşı fiyatı en az 95 TL. Antrikot fiyatı 160 TL'yi bulurken, kuzu etlerinin fiyatları ise katlanarak artıyor. Kuzu kuşbaşı fiyatları 130 TL'den başlarken, 1 kilogram pirzolanın fiyatı 170 TL'ye kadar çıkıyor. Tavuk fiyatları da artık kırmızı etle yarışıyor. Bir kilogram tavuk but fiyatı 70 TL'yi bulurken, 4 kişilik bir ailenin doyacağı tavuk yemeğin maliyeti 100 TL'yi geçiyor.

ALKOLLÜ SOFRA LÜKS OLDU

Yılbaşında sofraya alkol eklemek isteyenler kesenin ağzını açmak zorunda. Milli içki rakının 70'liği 175 TL olurken, 50'lik bir adet bira 15 TL'den başlıyor. Kırmız şarapta ise ortalama fiyat 80 TL'ler civarında.

Öne Çıkanlar