Evleri su altında kalan köylülere: 'Sona kalan dona kalır' cevabı

Evleri su altında kalan köylülere: 'Sona kalan dona kalır' cevabı
Bayram sabahına suyla uyanan köylülere, taşkına sebep olan şirket arazinizi satsaydınız dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan Karakurt köylüleri bayram günü su içerisinde kaldı. Nedeni ise Karakurt Barajı'nın suları. 

Aras nehri yakınlarında başlatılan inşaat çalışması baraj suyunu taşırınca köy sular altında kaldı. Şirket yetkililerinden yardım isteyen köy sakinlerine ise, "Sona kalan dona kalır cevabı" verildi. 

2014 yılında başlatılan Karakurt HES ve baraj inşaatı için verilen acele kamulaştırma bedelini 1600 nüfusun yaşadığı 150 haneli köy kabul etmedi. 

1500 METREKAREYE 125 BİN TL

Cumhuriyet'te yer alan habere göre  köy sakinlerinden Ayboğan ailesi üyeleri, "Bayram sabahı uyuduğumuz esnada evimiz sular altında kaldı. Yetkililer yardım etmeye gelmedi. Çocuklarla birlikte uyandığımızda evimiz baraj suları ile dolmaya başlamıştı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sular altında kalan eşyalarımızın bir kısmını kurtarmaya çalıştık. Nereye gideceğiz?" diye sordu.

Barajı yapan şirket yetkilileri ile görüştüklerini söyleyen Serkan Ayboğan, "Anlaşma yolu aradık. Şirketi aradığımızda bizimle alay ettiler. ‘Sona kalan dona kalır’ dediler. Bize teklif edilen para komik bir rakam. Bu para ile nerede ev alınır… Bize 125 bin TL teklif ettiler. Benim arazim 1500 metre kare… İçinde meyve ağaçları var. Ben bu para ile ev alamam. Bu paraya ev göstersinler alayım" dedi.

Öne Çıkanlar