Evren Devrim Zelyut: Kılıçdaroğlu AKP'yi iki hamlede bitirecek

Evren Devrim Zelyut: Kılıçdaroğlu AKP'yi iki hamlede bitirecek
Zelyut, 'Kılıçdaroğlu AKP'yi iki hamlede siyasi tarihin çöplüğüne yollayacaktır. Kılıçdaroğlu birinci hamlesini hazırladı, yönetimi devraldıktan sonra, ikinci hamlesini yapacaktır' dedi.

+GERÇEK - Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, bugünkü yazısında, "Bütün bu gelişmeler yaşanırken, yani sorunlar artarken sistem o sorunları çözecek lideri de zaman içinde halkın önüne koymaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun büyük bir misyon üstlendiğini görmeye başladık" dedi.

Zelyut, Kılıçdaroğlu ülkenin kötüye gittiğini görüp, iktidar olmayı beklemeden harekete geçerek, güçlü liderlerin yaptığı gibi inisiyatif kullanmıştır" ifadelerini kullandı.

Zelyut, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Halkın alım gücü zaten AKP'nin yaratılan millî hasılayı oligarklara transfer etmesi nedeni ile yıllar içinde buz gibi erimişti. Bunu ücretlilerin millî gelirden aldığı payın azalmasından anlayabiliyoruz. Ya da Türkiye'de gelir dağılımını ölçen Gini Katsayısı gibi verilerin bozuluyor olması da vatandaşın nasıl sefalete düştüğünü bilimsel olarak bizlere ispatlıyor.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, yani sorunlar artarken sistem o sorunları çözecek lideri de zaman içinde halkın önüne koymaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun büyük bir misyon üstlendiğini görmeye başladık.

Yani Erdoğan'ın sorunları çözemeyip, üstüne ek sorunlar çıkartmasına karşı, Kılıçdaroğlu'nun sorunların üzerine yürümeye başladığını izledik. Kılıçdaroğlu ülkenin kötüye gittiğini görüp, iktidar olmayı beklemeden harekete geçerek, güçlü liderlerin yaptığı gibi inisiyatif kullanmıştır. Bu noktada inisiyatif meselesini biraz açmamız gerekiyor.

Diyoruz ki, bugün CHP ve Kılıçdaroğlu'nun geçmişe göre en büyük farkı, sorunları teşhis etmekten ve dile getirmekten öteye, çözüm için gerekli planları yaparak yönetime hazır olmasıdır.

Evet Kılıçdaroğlu inisiyatif kullandı, durmadı, izlemedi, beklemedi, memleketin çok daha sıkıntılı bir duruma girmemesi için ormanlar yanarken THK'yi ziyaret etti. Enflasyonla koskoca ülke ekonomisi batırılırken TÜİK'in kapısına dayandı. Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın hatalı politikasına uyup kuru patlatmasının ardından TCMB'ye gitti. Kanal İstanbul ile Türkiye'nin askerî, politik ve ekonomik olarak krize girmemesi için ihaleye girecekleri ikaz etti, leş kargaları gibi devletin değerlerine çökmeye çalışanlarla mücadele etti...

Neden? Ülkenin uğradığı muazzam zararları yönetimde olmamasına rağmen önlemek için. Ekonomik enkazın molozlara dönmemesi için...

Kılıçdaroğlu AKP'yi iki hamlede siyasi tarihin çöplüğüne yollayacaktır. Halk AKP'den soğurken, Kılıçdaroğlu birinci hamlesini hazırladı, sorunları çok iyi teşhis ederek, planlarını yaptı, yönetime gelir gelmez hemen işe koyulmaya hazır duruma geldi.

Kılıçdaroğlu seçimlerde yönetimi devraldıktan sonra, ikinci hamlesini yapacaktır. Muhalefet döneminde yaptığı hazırlığı uygulamaya geçerek enflasyon ve kuru dramatik şekilde indirecektir. Bu noktada bunun nasıl olacağını sorabilirsiniz. Ancak sırf hukuka ve rasyonel ekonomi politikalarına dönüş bile kaybolan yatırımcı güvenini geri getirerek Türkiye'ye yüklü miktarlarda yabancı ve yerli sermaye girişleri ile kur ve enflasyonu aşağıya çekecektir.

Ancak Kılıçdaroğlu işi şansa bırakmayacaktır. Hızlı bir şekilde devreye alacağı reformlarla beraber, gelecek yerel seçimlerden önce kur ve enflasyondaki düşüş trendini kalıcı hale getirecek ve muhalefete düşmüş AKP'ye gelecek yerel seçimlerde bir şans daha vermeyecektir."

Öne Çıkanlar