Azez'de Türk konvoyuna Rus silahlarıyla saldırı: Ölü ve yaralılar var

Azez'de Türk konvoyuna Rus silahlarıyla saldırı: Ölü ve yaralılar var
Türk askerlerini taşıyan zırhlı araçların İdlib'te Rus yapımı 3 adet tank savar füzesi ile vurulduğu belirtildi.

Suriye Azez’de TSK’ya bağlı askerlerin taşındığı bir konvoy vuruldu. Türk askerlerini taşıyan zırhlı araçların İdlib'te Rus yapımı 3 adet tank savar füzesi ile vurulduğu belirtildi. 

Saldırı sonrasında henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi. Edinilen bilgilere göre birçok ölü ve yaralı bulunuyor.

Türk askerlerini taşıyan zırhlı araçların İdlib'te Rus yapımı 3 adet tank savar füzesi ile vurulduğu belirtildi. 

Türkiye bölgeye ilk operasyonunu 22 Şubat 2015'te gerçekleştirmişti.

SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Düzenlenen saldırının ardından İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı:

"Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’in Mare ilçesinde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat Bölgesi’nden güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucunda; Suriye Görev Gücünde görevli 1 Özel Harekat Polisimiz şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 3 Özel Harekat Polisimiz yaralanmıştır."

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayınlanan taziye mesajı ise şöyle:

"Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Fatih Doğan, Suriye Görev Gücü kapsamında, 10.10.2021 günü saat 17:00 sıralarında Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez-Mare'de zırhlı araçlarla intikal esnasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim."

AZEZ TÜRKİYE İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Azez, sınırdan 7-8 kilometre kadar mesafede, Kilis-Öncüpınar sınır kapısına doğrudan bağlanan bir hat üzerinde bulunuyor. Bu hat, 30 kilometre kadar sonra ise Halep’e uzanıyor.

Bu bölge Halep'in merkezi ile Türkiye arasındaki ana koridoru oluşturuyor. Hem insani olarak bölgeye yardımların ulaşabilmesi hem de askeri açından muhaliflerin bölgede tutunabilmeleri için stratejik bir öneme sahip.

Kasabada ağırlıklı olarak Sünni Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşıyor. Türkmenlerin mevcudiyeti, burayı Türkiye için hassas kılan nedenlerden biri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar