Êzidî gençler: İşgali kabul etmeyeceğiz

Êzidî gençler: İşgali kabul etmeyeceğiz
Şengal'e yönelik saldırılara tepki gösteren Êzidî gençler, “Şengal Êzidîlerin direniş üssüdür. Şengal’i DAİŞ’e teslim edenler bugün Şengal’i savunamaz” mesajı verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde, Efrîn Kantonu Êzidî Gençlik Birliği, Irak ordusunun Şengal'e yönelik ve Federe Kürdistan Bölgesi’ne  yönelik saldırılara tepki gösterdi. PKK Lideri Abdullah Öcalan fotoğrafları ve Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) bayraklarının taşındığı açıklamaya, Êzidî Gençlik Birliği üyelerinin yanı sıra çok sayıda Devrimci Genç Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyesi de katıldı.  
 
Gençler adına konuşan Êzidî Gençlik Birliği üyesi Orîvan Menan, Türkiye’nin ABD ve NATO desteğiyle 17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn’e saldırı başlattığını belirterek, "Her geçen gün saldırılarını arttırıyorlar. Türk devletinin ordusuna, uçaklarına ve tanklarına bütün kapılarını dün açmaya hazır olan KDP işgal saldırılarını destekledi. 17 Nisan’daki saldırı planı Kürdistan gerillası şahsında tüm Kürt halkının iradesini ve özgürlük hareketini hedef alıyor ve bu saldırılarla mücadeleyi bastırmak istiyorlar" dedi.

‘ŞENGAL’İ DAİŞ’E TESLİM EDENLER…’

Bağdat ile Hewlêr arasında 9 Ekim 2020’de imzalanan anlaşmayı hatırlatan Orîvan Menan, Irak ordusunun Şengal’e dönük saldırısının anlaşmanın bir parçası olduğuna dikkati çekti. Irak hükümeti ve KDP’nin Şengal halkına yeni soykırımlar yaşatmak istediklerini belirten Menan, "Ancak Şengal üzerinde yapılan hesaplar boştur. Şengal halkı artık kendisini örgütlemiş, yönetim, statü ve savunma iradesine sahiptir. Şengal halkının Irak hükümetine ve KDP yönetimine hiçbir ihtiyacı yoktur. Şengal’i DAİŞ’e teslim edenler bugün Şengal’i savunamaz. Şengal’de varlık ve yokluk direnişi devam ediyor" diye konuştu.

‘ŞENGAL ŞENGALLİLERİNDİR’

Şengal halkının geçmişten bugüne işgale karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini vurgulayan Orîvan Menan, devamında şunları söyledi: "Êzidî halkı her zaman direndi. Şengal Êzidîlerin direniş üssüdür.  Efrîn Bölgesi’ndeki Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği ve Êzidî Gençleri olarak Şengal direnişini selamlıyor ve Şengal üzerinde uygulanmaya çalışılan planları reddediyoruz. Hiç kimse bundan sonra Şengal halkının izni olmadan Şengal’e geçemeyecektir. Şengal, Şengallilerindir, işgalcilerin değil. Zaman onuru savunma ve Şengal’e sahip çıkma zamanıdır. Sonuna kadar işgale, soykırıma ve büyük adaletsizliğe karşı gerilla direnişinin yanında olacak büyük bir sınır olacağız. İşgalcilerin topraklarımızdaki varlığını asla kabul etmeyeceğiz." (MA)
 
 

 

Öne Çıkanlar