Bir fabrika daha üretime ara verdi

Bir fabrika daha üretime ara verdi
Renault ve TOFAŞ'ın ardından Dyo Boya da üretime ara vereceğini açıkladı.

Yurt dışı ve yurt içinde toplam altı tesisi bulunan Dyo Boya, Dilovası fabrikasında üretime kasım ayında toplam beş gün ara vereceğini duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İnşaat boyaları pazarındaki gelişmelere bağlı olarak optimum üretim planlamamız gereği şirketimiz Dilovası Fabrikası'nda inşaat ünitesinde kasım ayında farklı günlerde toplam beş iş günü faaliyet ara verilecektir. İlgili durum yalnızca şirketimizin inşaat boyaları iş ünitesine ilişkin olup diğer tüm boya alt segmentlerinde faaliyetler kesintisiz devam etmektedir."  

TOFAŞ VE RENAULT DA ÜRETİME ARA VERMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda otomotiv sanayi sektöründen Renault ve TOFAŞ üretime ara verme kararı almışlardı. Firmalar artan maliyetler ve otomobil satışlarındaki düşüş sonrası "üretimi azaltma" kararı almıştı.

Sanayide yaşanan üretime ara verme kararlarıyla ilgili ekonomist Yalçın Karatepe, Birgün gazetesinde kaleme aldığı yazısında, "Son açıklanan sanayi üretim endeksi rakamlarına göre, ağustos ayı sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 azaldı. Bu azalmanın devam edeceğinin diğer göstergeleri de önemli sanayi kuruluşlarının üretimlerine zaman zaman ara vereceklerine ilişkin haberlerdir. TOFAŞ, KAP’a gönderdiği açıklamada, "yurt içi pazarda son dönemde yaşanan daralma nedeniyle" üretimine ekim ayı içerisinde dokuz iş günü ara vereceğini bildirmişti. Bu kaçınılmaz sonuç otomotive satış rakamlarında kendisini zaten gösteriyordu. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin verilerine göre, sektör bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 20, üçüncü çeyreğinde ise yüzde 51 oranında daralmıştır. Özellikle taşıt kredi faizlerinin aylık yüzde 3,5’lara çıktığı bir dönemde, hem bu yılın geri kalan kısmında hem de 2019 yılında bu daralmanın belirgin bir biçimde artarak devam edeceğini tahmin etmek zor değildir" değerlendirmesinde bulunmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar