Facebook'un 'kayıp çocuk alarmı' uygulaması artık Türkiye'de

Facebook'un 'kayıp çocuk alarmı' uygulaması artık Türkiye'de
Uygulama ile kayıp çocuğa ait fotoğraf ve bilgiler bölgede bulunan kullanıcılara gönderilerek arama çalışmaları hız kazanmış olacak.

Facebook’un birçok ülkede kullanılan "Kayıp Çocuk Alarmı" uygulaması, Türkiye’de de kullanılabilecek. Facebook direktörlerinden Sezen Yeşil, Facebook’un "Kayıp Çocuk Alarmı" adlı program sayesinde kaybolan çocukların arama çalışmalarına dair çalışmalarını TBMM’ye sundu. 2015 yılından bu yana farklı ülkelerde kullanılabilen özellik artık Türkiye'de de hayata geçirilecek.

 ARAMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Uygulama ile kayıp çocuğa ait fotoğraf ve bilgiler bölgede bulunan kullanıcılara iletilecek. Kullanıcılar sayesinde elde edilen veriler bölgedeki emniyet birimlerine iletilecek ve böylece çocukları arama çalışmaları hızlandırılacak.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu açıkladı

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığında yapılan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapan sosyal medya devi Facebook; iş çevresi, kamu, kadın ve çocuklara yönelik eğitici, koruyucu projelerini açıkladı. Dijital Mecralar Komisyonu'nda yapılan açıklamalara göre Facebook’un "Kayıp Çocuk Alarmı" uygulaması Türkiye’de de kullanılmaya başlayacak.

EMNİYET BÜNYESİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

TBMM'de yapılan sunumda, Facebook tarafından geliştirilen uygulamanın başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede uygulandığının altını çizen Sezen Yeşil, "Facebook’un kayıp çocuk alarmı uygulamasının planlama çalışmaları devam ediyor. Uygulamanın Türkiye’de de emniyet birimiyle birlikte uygulanmasını istiyoruz" dedi. Proje’ye göre kaybolan ya da kaçırılan çocuğun belirli kriterlerle sınırlanan fotoğrafı ve bilgileri, çocuğun kaybolduğu bölgede yaşayan halkın sosyal medya hesaplarına iletilecek. Bu sayede elde edilen veriler emniyet bünyesinde bulunan Kayıp Alarmı Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilecek, çalışmalara başlanacak.

Öne Çıkanlar