Fahiş zamlardan sonra taneyle sebze dönemi: 5 adet sebzenin faturası 23 lira

Fahiş zamlardan sonra taneyle sebze dönemi: 5 adet sebzenin faturası 23 lira
Gıdadaki zamlar sonrası kiloyla sebze-meyve almayı uzunca bir süre önce bırakan dar gelirli yurttaşlar tane hesabına geçti. Ancak tane hesabı bile dar gelirlilerin bütçesini zorluyor.

Gıda ve enerji de dahil olmak üzere iğneden ipliğe yapılan zamlar dar gelirli yurttaşı tane hesabıyle alışverişe itiyor ancak bu miktar bile bütçeye ağır geliyor. İstanbul Şişli’de bir manavdan alınan 5 adet sebze alışverişi toplam 23.85 TL tuttu.

İktidarın tartışmalı ekonomi politikaları, Türk lirasının tarihi değer kaybı ve her geçen gün artan enflasyonla birlikte gıda fiyatları tavan yaptı.

Pazar tezgahlarında, market raflarında meyve-sebzelerin üzerinde 30-40-50 TL'lik etiketler yer alıyor.

Pazar pazar, market market dolaşarak en ucuza ulaşmaya almaya çalışan vatandaşlar, pahalılıktan dert yanıyor.

Kiloyla sebze-meyve almayı uzunca bir süre önce bırakan dar gelirli yurttaşlar tane hesabına geçti. Ancak tane hesabı bile dar gelirlilerin bütçesini zorlamaya başladı.

Sözcü’nün haberine göre İstanbul Şişli'de bir manavdan yapılan taneyle yapılan 5 adet sebze alışverişi toplam 23.85 TL tuttu.

Yaklaşık 24 lira tutan alışveriş sepetinde ise 200 gramlık 1 adet domates, 70 gramlık 1 adet çarliston biber, 185 gramlık 1 adet salatalık, 130 gramlık 1 adet patlıcan ve 1 demet dereotu yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar