Fahrettin Poyraz'ın 'huzur hakkı' ortaya çıktı: 180 bin liralık Genel Müdür

Fahrettin Poyraz'ın 'huzur hakkı' ortaya çıktı: 180 bin liralık Genel Müdür
11 maaş aldığı iddia edilen Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 'Ben maaş değil huzur hakkı alıyorum' demişti. Poyraz'ın aldığı huzur hakkı belli oldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri, üç yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilirken, kuruma mevzuatlara aykırı bir şekilde atanan Genel Müdür, bu süre içinde deyim yerinde ise büyük bir servet elde etti.

Milli Gazete'nin haberine göre çiftçinin sermayesi ile işletilen bir kurumda görev yapmasına rağmen aylık gelirini bir türlü açıklayamayan Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın buradaki çekincesinin nedeni ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Poyraz, üç ayda bir de maaş tutarında ikramiye alıyor. Dört ikramiyenin dışında yılda iki ile üç maaş tutarında teşvik primi alan Poyraz, GÜBRETAŞ ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alıyor. 

Bütün bu gelirlerinin yanında GÜBRETAŞ’ın İran’da yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ’nin de Yönetim Kurulu başkanlığını Poyraz’ın aylık 7 bin euro da buradan huzur hakkı ücreti aldığı ortaya çıktı. Aynı zamanda milletvekili emekli maaşı alan Poyraz’ın aylık geliri, yolluk, harcırah ve harcama kartları hariç 180 bin lirayı buluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Kredi Kooperatifleri’nde denetim yetkisi bulunmasına rağmen, Bakanlığın denetçisi hukuksuz atamayla ilgili hiçbir inceleme dahi yapamadı. Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatifleri’ne mevzuatlara aykırı bir şekilde atandığı belgeleriyle sabit iken, bu konuda kurum ve kuralların devre dışı bırakılması, "Kimler tarafından korunuyor?" sorusunu gündeme getirirken, 1 milyon 100 bin ortağı olan Türkiye’nin en köklü çiftçi kuruluşunun üç yıldır hukuksuz bir kişi tarafından yönetilmesi tarihe büyük bir skandal olarak geçti.

Hukukçular, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde üç yıldır yapılan bütün işlemlerin hukuksuzluğuna dikkat çekerken, kurumun nasıl bir felakete sürüklendiğini göstermek için GÜBRETAŞ’ın 6 milyar dolarlık altın rezervini örnek gösteriyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki görevinden dolayı GÜBRETAŞ’ta da yönetim kurulu başkanlığı yapan Fahrettin Poyraz’ın altın rezervi ile ilgili attığı bütün imzaların tartışmalı olduğuna dikkat çekiliyor.

SAVCILIK BİLE "HUKUKSUZ ATAMA YOK" DİYEMEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi’de yaşanan hukuksuzlukla ilgili hiçbir inceleme ve soruşturma yaptırmazken, Tarım Kredi ortaklarından Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü, Tarım Kredi’deki hukuksuzlukla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Poyraz’ın hukuksuz atamasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda, savcılık takipsizlik kararı verirken, Savcılığın takipsizlik kararını esasa girmeden vermesi dikkat çekti. Hukukçular, savcılığın esasa girmeden karar vermesinin çiftçi ortağının haklılığını gösterirken elini de kuvvetlendiren bir karar olduğuna işaret ederken, çiftçi ortağı savcılığın kararına itiraz etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde üç yıldır kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde görev yapan Poyraz’ın, bu süre içinde büyük bir servet elde ettiği görülüyor. Çiftçinin sermayesi ile işletilen bir kurumda görev yapmasına rağmen aylık gelirini bir türlü açıklayamayan Poyraz’ın buradaki çekincesi de ortaya çıkmış oldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde genel müdür, üç yılda çiftçinin sermayesi üzerinden büyük bir servet elde ederken, sermayenin asıl sahibi çiftçi ortaklara ise hiçbir şekilde kâr payı dahi dağıtılmaması, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunda sistemin kimlere hizmet ettiğini acı bir şekilde ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar