CHP'li Öztrak: Enflasyonda iki ay üst üste rekoru ilk kez yaşıyoruz

CHP'li Öztrak: Enflasyonda iki ay üst üste rekoru ilk kez yaşıyoruz
Öztrak, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin, 'Aralıktaki yüzde 13,58’lik rekorun üzerine, yüzde 11,10’la ikinci bir enflasyon rekorunu tarihte ilk kez yaşıyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin, "Aralık’taki yüzde 13,58’lik rekorun üzerine, yüzde 11,10’la ikinci bir enflasyon rekorunu tarihte ilk kez yaşıyoruz. Erdoğan’ın deneyi milletimize çok pahalıya patladı. Milletin sırtına kambur olanlar milletin sırtından inmeden, enflasyon kamburu da kalkmaz. Sandıktan kaçma. Milletten korkma Erdoğan" dedi.

Faik Öztrak, Ocak 2022 dönemi enflasyon verileriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Öztrak’ın açıklaması şöyle:

'ERDOĞAN'IN DENEYİ PAHALIYA PATLADI'

Hem tüketici hem de üretici enflasyonu, mevcut seride ocak aylarının rekorunu kırdı. Ocak ayında tüketici enflasyonu yüzde 11,10, üretici enflasyonu yüzde 10,45 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise ocakta tüketici enflasyonu yüzde 15,52. Yine geçmişe baktığımızda, 1988’den bu yana en yüksek ocak enflasyonunu bu yıl yaşadık. Ama daha da vahimi, aralıktaki yüzde 13,58’lik rekorun üzerine, yüzde 11,10’la ikinci bir enflasyon rekorunu tarihte ilk kez yaşıyoruz. Erdoğan’ın deneyi milletimize çok pahalıya patladı.

'TÜKETİCİYE DOĞRU KORKUNÇ BİR TSUNAMİ GELMEYE DEVAM EDİYOR'

Ocak ayında üretici enflasyonu, tüketici enflasyonun altında kaldı. Ancak hâlâ ‘turpun büyüğü heybede.’ 12 aylık üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark 45 puan ile yine rekor tazeledi. Üretici fiyatlarından tüketiciye doğru korkunç bir tsunami gelmeye devam ediyor.

'MEMUR ŞİMDİDEN ALACAKLI'

Memura ‘2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 5’lik zammı, yüzde 7,5 yaptık’ diyerek, günlerce caka sattılar. Memura zam yüzde 7,5. Ocak enflasyonu yüzde 11,1. Memur maaşlarına yapılan zam daha yılın ilk 21 gününde eridi gitti. Memur şimdiden alacaklı... Milletten utanıp özür dilerler mi? Ne gezer!

'MİLLETİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AĞIRLAŞTIRIYORLAR'

‘Faizi indirdik, enflasyon daha da düşecek’", ‘enflasyon kamburunu bir süre taşıyacağız’, ‘enflasyon ocakta negatif olur’, ‘enflasyon ocakta pik yapar’, ‘enflasyon nisanda pik yapar’ diyerek milletin üzerindeki yükü ağırlaştırdıkça ağırlaştırıyorlar.

'KORKMA ERDOĞAN'

Milletin sırtına kambur olanlar milletin sırtından inmeden, enflasyon kamburu da kalkmaz. Bu apaçık ortadır. Milletimiz sırtındaki kamburu atmak için artık gün sayıyor. Millete kambur olanlar da kambura yatarak sandıktan kaçıyor. Sandıktan kaçma. Milletten korkma Erdoğan!"

Öne Çıkanlar