Faruk Bildirici: Ciddi bir sansür düzeni getirecekler

Faruk Bildirici: Ciddi bir sansür düzeni getirecekler
'RTÜK'ü yöneten zihniyetin özgürlüklere karşı alerjisi var.'

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Spotify'a 72 saat süre vermesine ilişkin "Ciddi bir sansür düzeni getirecekler" yorumu yaptı.

'ÖZGÜR ALANLARA ALERJİLERİ VAR'

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle Spotify'a 72 saat süre vermesini yorumlarken, "RTÜK'ün Spotify'a yönelmesinin nedeni müzik değil, oradaki Podcast'ler. Düşünce polisliğine tam gaz orada da devam etmeyi hedefliyorlar. Özgür alanlara alerjileri var" dedi.

'SPORTIFY'DAN LİSANS İSTENMESİ YASAYA AYKIRI'

Bildirici paylaşımında ayrıca, "Spotify'dan lisans istenmesi yasaya aykırı çünkü özgülenmiş yayın değil ve yayın akış çizelgesi yok. RTÜK üyesi iken internet ortamındaki rd-tv'ler yönetmeliğinin sansür amaçlı ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savunmuştum". ifadelerini kullandı.

'CİDDİ BİR SANSÜR DÜZENİ GETİRECEKLER'

ARTI TV'ye de konuşan Bildirici, ciddi bir sansür düzeni getirileceğini belirterek şunları söyledi:

"RTÜK'ü yöneten zihniyetin özgürlüklere karşı alerjisi var. Orayı da kendi denetimleri altına almak, oradaki tek kişi tarafından yönetilen RTÜK’ün ahlak anlayışını, dünya görüşünü aynen orada uygulamak istiyorlar. Ciddi bir sansür düzeni getirecekler."

NE OLMUŞTU?

İnternet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine girmesinin ardından internet ortamında yayın lisansı olmadan yayın hizmeti yaptığını tespit ettiği, aralarında Spotify ile Foxplay'in de bulunduğu 4 internet sitesine 72 saat süre tanımıştı.

Öne Çıkanlar