Fatih Akın'dan yeni film projesi

Fatih Akın'dan yeni film projesi
Yaptığı filmleri ödüllere doymayan ünlü yönetmen Fatih Akın, çekmek istediği yeni film ünlü bir romandan.

HABER MERKEZİ - Neonazilerin bombalı saldırısında kocasını ve oğlunu kaybeden bir kadını anlattığı ‘Aus dem Nichts’ (Solgun) adlı filmi ‘Bambi Jüri Özel Ödülü’ alan Fatih Akın, çekmek istediği yeni filmini açıkladı.

Tören Hollywood yıldızı Diane Kruger’le birlikte katılan ünlü yönetmen Akın, ödülünü alırken de ırkçılığı eleştirdi. Fatih Akın "Irkçılık iğrenç bir şey" dedi.

Ünlü yönetmen törenin törenin ardından ‘Rheinische Post’ gazetesine verdiği demekte  yazar Sabahattin Ali’nin meşhur romanı "Kürt Mantolu Madonna"nın filmini yapmak istediğini söyledi. Filmi Türkiyeli sanatçılarla çekmek istediğini açıklayan Akın, "Onlarla siyasi içerikli olmayan filmler çekiyorum. Türk ortaklarımla Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanını sinemaya uyarlamak istiyorum" dedi.

‘Solgun’u çekmesine NSU’nun seri cinayetlerinin sebep olduğunu anlatan Akın, polisin 10 yıl boyunca bu cinayetleri aydınlatamadığını, tam aksine Türkiyelilerden şüphelendiğini söyledi. Akın, "Bu önyargılar ve toplumsal ırkçılık, benim bu hikayeyi anlatmama vesile oldu" dedi.

‘Solgun’, ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında Oscar adayı gösterilirken, Diane Kruger ise performansıyla Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görüldü.

Öne Çıkanlar