Fatih Belediyesi'nden 'Astronot oluyoruz' etkinliği

Fatih Belediyesi'nden 'Astronot oluyoruz' etkinliği
Fatih Belediyesi çocuklara yönelik 'Astronot oluyoruz' başlıklı etkinlik düzenlemeye başladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzay açıklamaları ardından İstanbul Fatih Belediyesi’ne bağlı Bilim Fatih Projesi kapsamında "Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi" kurulduğu belirtildi. Fatih Belediyesi, söz konusu atölyede çocuklara "Astronot Oluyoruz" etkinliği düzenliyor.

İstanbul Manşet’ten Engin Belli’nin haberine göre, AKP’li Meclis Üyesi Büşra Uncu Özten mart ayı son meclis toplantısında kütüphaneler ile ilgili sunum yaparken merkezi Silivrikapı Mahallesi’nde bulunan Bilim Fatih Projesi’ne de değindi. Özten konuşmasında şöyle dedi; "Bilim Fatih Projemiz var. Teknolojiden ve kitaplardan yararlanılan bir merkezdir. İHA’larımız ve SİHA’larımızı yapan T3 Vakfı ile bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Teknolojiyi kullanarak bunu gerçekleştiriyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz var. Kriptoloji etkinliği, Kesir Bölüm etkinliği, Bilim Tasarım Atölyesi, Teknoloji Atölyesi ve Astronot Oluyoruz etkinliğimiz var. Pandemi de bile online olarak devam edecek çalışmamız."

CHP GRUBU KAHKAHA ATTI

Sözlerini sürdüren Özten "Cumhurbaşkanımız boşuna biz uzaya çıkacağız demiyor. Sonucu şimdiden görüyoruz." deyince CHP sıralarından gülüşmeler yükseldi. Bu gülüşmelere alınganlık gösteren Özten "Astronot olacak gençlerimizi buradan çıkartırsak güldüğümüzü hatırlarız" diye cevap verdi. Gülüşmeler bu sözlerle daha da arttı.

Öne Çıkanlar