Fatih Ormanı'nın yapılaşmaya açılmasına tepki

Fatih Ormanı'nın yapılaşmaya açılmasına tepki
Fatih Ormanı’nın yapılaşmaya açılmasını protesto eden çevreciler, 'Ormana patron olmak için yaptığınız ÇED toplantınız batsın' dedi.

HABER MERKEZİ - İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Fatih Ormanı'nın yapılaşmaya açılmasına ilişkin Maslak TİM Center'de ÇED toplantısı düzenlendi. Doğuş ve Bilgili Holding tarafından yapılan toplantıyı protesto etmek amacıyla binaya girmek isteyen Kuzey Ormanları Savunması (KOS) üyeleri, şirket yetkilileri ve polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine 'Ormana patron olmak için yaptığınız ÇED toplantınız batsın' pankartı açan çevreciler, bina önünde basın açıklaması yaptı.

'FATİH ORMANI VİLLALARINIZA MANZARA DEĞİL, DOĞAL YAŞAM ALANIDIR'

Açıklamada konuşan Sarıyer Kent Dayanışması üyesi Eray Özgüner, Bakanlık tarafından koruma iddiasıyla Fatih'teki ormanların ranta açıldığını belirtti. Özgüner, "Fatih Ormanı ne villalarınıza manzara ne konserlerine pist ne markalarına çarşı ne de kâr hırsına kurban edilecek bir proje alanıdır. Hiçbir şekilde imara açılmaması gereken bir orman, yok edilmemesi gereken bir doğal yaşam alanıdır" dedi.

'BU ALANLAR YAPILAŞMAYA AÇILAMAZ'

Şehir Bölge Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyesi Ayşe Yakıcı da, tabiat parklarının orman rejimine tabi alanlar olduğunu ifade ederek, bu alanlarda devlet mülkiyetinin esas olduğunu söyledi. Bu alanların asla yapılaşmaya açılamayacağının altını çizen Yakıcı, "Bu alanlar imar planı yaptırılarak yasa dışı yapılaşmaya açılamaz. ÇED süreci başlatılan söz konusu proje kapsamında orman alanı yapılaşmaya açılmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz" dedi. Yakıcı, meslek odaları olarak konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. (Mezopotamya Ajnası)

Öne Çıkanlar