'Fatih Portakal'ın değişimi, yenilmek ve mücadeleden vazgeçmektir'

'Fatih Portakal'ın değişimi, yenilmek ve mücadeleden vazgeçmektir'
'Türkiye demokrasi, özgürlükler için büyük bir mücadele insanından artık mahrum olacak.'

Türkiye’nin en çok izlenen ana haber programı olan Fox TV Ana Haber’in spikeri Fatih Portakal’ın ‘emekliye ayrılması’ tartışması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Kariyerinin zirvesinde başarılı bir gazeteciyken, "içsel devrim" gerekçesiyle, farklı bir yaşam biçimine geçeceğini belirten Portakal’ın istifasını yazan Habertürk gazetesi köşe yazarı Serdar Turgut, bu durumu "yenilgi" olarak niteledi.

"Umarım Fatih kardeşim gerçekten de çevresine söylediği gibi bir hayat tarzı değişimi sürecine girmiştir" diyen Turgut, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük kapsamında büyük bir mücadele insanından artık mahrum olacağını ifade etti. "Ama şuna da eminim Fatih Portakal’ın yeni hayatında daha uzun ömürlü ve mutlu olacağına inanıyorum" diye ekledi.

Turgut yazısında şunları kaydetti:

"Bu hayat tarzı değişimi düşüncesi toplumun özellikle laik, demokrat, Atatürkçü kesimindeki insanlar tarafından son günlerde sıkça dile getirilmeye başlandı. Bu tabii ki bir yenilme ve mücadeleden vazgeçme duygusunu da maalesef içeriyor.

Fatih Portakal uzun zamandır Sözcü gazetesindeki Yılmaz Özdil gibi belirli kesime yönelik ve onların duygularını yansıtan türde yayın yapmaktaydı. Bunu da güzel yapıyordu.

Ama bu tür yayıncılığın yapanı da çok yıpratabileceğini görmeniz gerekiyor. Bir defa karşınıza gerek devletten gerekse kendi yandaş bildiklerinizin klik tartışmalarından kaynaklanan büyük engeller çıkabilir.

Ayrıca ne kadar doğruları söyleseniz de, doğru tavırlar alsanız da Türkiye’de hiçbir şeyin değişmediğini, aksine sizin arzu ettiğiniz yolun tersine gidildiğini görmenizin sizde sürekli yarattığı tahribat da olacaktır.

Ben yenilgiyi, hayal ettiğim ülkeye hiçbir zaman kavuşamayacağımı da kabul edip birçok kez bir köye gidip yerleşeyim ve büyük şehirden kalıcı olarak çekileyim düşüncesini taşıdım. Ama bendeki zorunlu koşullar nedeniyle sadece bir fantezi olarak kalmaya mahkum olan adımı şimdi Fatih Portakal galiba atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bunu yapabiliyor ne kadar güzel."

‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR MÜCADELE İNSANINDAN MAHRUM KALDI’

"Türkiye demokrasi, özgürlükler için büyük bir mücadele insanından artık mahrum olacak ama şuna da eminim Fatih Portakal’ın yeni hayatında daha uzun ömürlü ve mutlu olacağına inanıyorum.

Bundan sonra hayatını nerede sürdürürse sürdürsün bir de haberleri hiç açmazsa hayatının daha güzel olacağına eminim ben."

NE OLMUŞTU?

Fatih Portakal, Fox’ta 2017’de sunduğu Ana Haber bülteninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Parkasız Deniz Gezmiş’dir" diyen Rıdvan Dilmen ile ilgili habere ilişkin, "Deniz Gezmiş önemli biridir. Ülkesinin tam bağımsızlığını savunan biridir" ifadelerini kullanmış, canlı yayında Deniz Gezmiş'in savunmasını okumuştu.
(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar