Fatma Girik'in ardından: 'Bağıra bağıra ağlamak istiyorum'

Fatma Girik'in ardından: 'Bağıra bağıra ağlamak istiyorum'
Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Fatma Girik'in ölümü üzerine Cüneyt Arkın 'Bağıra bağıra ağlamak istiyorum' derken, Hülya Koçyiğit ise 'Artık ben de gitmek istiyorum demişti' diye konuştu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi görmek üzere İstanbul'a gelen Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü özel hastanede yoğun bakımdayken hayata veda eden Fatma Girik, yazın göğüs hastalıkları enfeksiyonu teşhisi konularak tedaviye alınmış, hastanede kalmıştı.

ARKIN: BAĞIRA BAĞIRA AĞLAMAK İSTİYORUM

NTV yayınına katılan Cüneyt Arkın, "Şu anda bağıra bağıra ağlamak istiyorum" ifadesini kullandı ve şunları ekledi: 

"O benim can yoldaşımdı. O mavi bakışları, ilk bakışları... En cesur insandı. O kadar alçak gönüllü, öylesine zarif, ince, dünyalar güzeli bir hanımefendiydi o."

Nebil Özgentürk de "Hem ablaydı, hem hepimizin, sinemanın efsanevi yıldızıydı. Kucaklayıcı bir insandı. Bir de çok büyük aşk kadınıydı. Memduh abiyle aşkla bağlıydı. Bir kalabalığa, bir sokağa girdiği zaman esas duruşa geçiliyordu. Türk sinemasının dört yapraklı yoncasının bir yaprağının kırılması, yok olması anlamına geliyor" diye konuştu. 

KOÇYİĞİT: 'MEMDUH GİTTİ, HER ŞEY BİTTİ, ARTIK BEN DE GİTMEK İSTİYORUM' DEMİŞTİ

Hülya Koçyiğit ise şu ifadeleri kullandı:

"Çok büyük acı içindeyim. İnanamıyorum hâlâ. Fatma gerçekten sadece benim canım ciğerim, arkadaşım değil, tüm Türkiye'nin sevdiği çok çok büyük bir sanatçıydı. Büyük bir kayıp. Türk sineması adına da, onu sevenler adına da çok büyük bir kayıp. Son birkaç senedir gerçekten rahatsızdı. Bana 'Memduh gitti, her şey bitti, artık ben de gitmek istiyorum' dedi. Bunu derken gözleri dolu doluydu. Hastaydı, yürüme zorluğu çekiyordu ama o gözleri pırıl pırıldı."

EDİZ HUN VE AHU TUĞBA DA GİRİK'İ ANDI

Bir başka usta oyuncu Ediz Hun ile yine bir dönem Yeşilçam filmlerinde boy gösteren Ahu Tuğba ise Fatmak Girik için Instagram story'lerinden başsağlığı mesajları yayınladılar. 

Hun, "Çok çok üzgünüm" derken, Tuğba ise "Türk sineması dev bir ustayı kaybetti, mekanın cennet olsun" notunu paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar