Fazıl Say’dan Dersim'de, ‘Munzur özgür aksın’ konseri

Fazıl Say’dan Dersim'de, ‘Munzur özgür aksın’ konseri
Piyanist Fazıl Say, yarın Dersim Ovacık’ta Munzur Nehri'nin kenarında konser verecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Fazıl Say’a Serenad Bağcan da eşlik edecek.

Fazıl Say yarın Dersim Ovacık’ta Munzur Nehri'nin kenarında konser verecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan konserde Fazıl Say’a albümlerinde de birlikte çalıştığı Serenad Bağcan eşlik edecek. Munzur Nehri kenarındaki konser saat 17.30’da başlayacak.

'2 DERSİM TÜRKÜSÜNE DE ÇALIŞTIK'

Say, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Yarın Ovacık Tunceli’deyiz. Munzur nehri. Bu bir doğayı koruma ve farkındalık yaratma konseridir. Konsere geleceklerden ricam; doğayı konser günü de en iyi şekilde koruyalım. Biri Türkçe biri Zazaca 2 Dersim türküsünü de çalıştık. Kendi uyarlamam ile, umarım beğenirsiniz" ifadelerini kullandI.

'DOĞA KORUMA KONSERİ OLACAK'

Konserin kendisi için farklı anlamları olduğunu anlatan Say, "Tunceli aydın bir ilimiz, önemli bir ilimiz ve ben ilk kez gidiyorum. Çok mutlu olduğumu, çok sevindiğimi ve tüm Tuncelilileri beklediğimi söylemeliyim. Aynı zamanda Munzur Nehri için bir doğa koruma konseri olacak. Bir nevi Kaz Dağları gibi, Munzur Nehri’nin temizlenmesi için destek arayışları var. Türkiye’nin, Anadolu’nun en güzel nehirlerinden birinin tekrar en iyi şekilde hayata kavuşması için..." demişti.

 

Öne Çıkanlar