Fehim Taştekin'in kitabına 'terör örgütü' suçlaması

Fehim Taştekin'in kitabına 'terör örgütü' suçlaması
Fehim Taştekin’in 'Rojava/Kürtlerin Zamanı' adlı kitabının da yer aldığı 3 kitap hakkında 'terör örgütü niteliği taşıyor' gerekçesiyle toplatma kararı verildi.

HABER MERKEZİ - Kahta Sulh Ceza Hakimliği, aralarında gazeteci-yazar Fehim Taştekin’in "Rojava/Kürtlerin Zamanı" adlı kitabının da yer aldığı 3 kitap hakkında toplatma kararı verdi. 

Kahta Cumhuriyet Savcılığı’nın 2 Ekim 2017 tarihli talebi üzerine alınan kararda, kitaplar için "terör örgütü niteliği taşıdığı değerlendirilen" ifadesi kullanıldı.

Kahta Sulh Ceza Hakimliği, Taştekin’in kitabının yanı sıra Faysal Dağlı’nın 1994’te Belge Yayınları’ndan çıkan "Birakuji (Kürtlerin İç Savaşı)" ve Aytekin Gezici’nin Tutku Yayınları’ndan basılan "Kürt Tarihi" isimli kitabı hakkında da satış yasağı konulması ve toplatılmasını istedi.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DELİLİ SAYILMIŞTI

Duvar'ın haberine göre, Fehim Taştekin’in aynı kitabı daha önce bazı soruşturmalarda "suç delili" olarak sayılmış, ancak kitap hakkında şimdiye kadar hukuki bir işlem yapılmamıştı.

Mersin’de İHD yöneticileri dahil birçok kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Taştekin’in bütün kitapçılarda bulunan kitabı için, "nasıl temin ettiniz" sorusu sorulmuş, aynı sorgu içindeki bir başka soruda kitabın "tamamen örgütsel" olduğu kabulü dile getirilmişti. Kahta Sulh Hakimliği’nin kararında ise kitap "örgütsel" yerine doğrudan "örgüt niteliği" ifadesi kullanıldı.

 

 

"Rojava/Kürtlerin Zamanı" adlı kitabı için "Terör örgütü niteliği taşıdığı" gerekçesiyle verilen toplatma kararına tepki göteren gazeteci Fehim Taştekin, Twitter hesabından açıklama yaptı.

'YASAK OLMAYAN BİR KİTABIN SUÇ SAYILMASI ÇELİŞKİSİ ORTADAN KALDIRDILAR'

Taştekin, 16 paylaşımla yaptığı açıklamada, "Belli ki birilerinin canını yakmak için delil icat etmeleri gerekiyordu ve Rojava adını taşıyan bir kitap işlerini görürdü. Yasak olmayan bir kitabın suç delili sayılması abesle iştigaldi. Kaldı ki yasaklı bir kitabı bulundurmak da suç olamaz. Sanırım yasal bir kitabı suç delili saymak gibi bir çelişkiyi ortadan kaldırmak için kitabı yasaklamaları gerekiyordu" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar