Fenerbahçe bölündü mü?

Ali Koç, Aziz Yıldırım’ı kenara koyarsa kendisinden asıl sportif başarı beklendiğini hatırlar ve işini daha rahat, kavgasız yapar.

Fenerbahçe’de bir kongre daha sona erdi… Normalde 2 gün süren ve Fenerbahçe’nin tesislerinde gerçekleşen kongre, bu kez adeta Çırağan’da başladı ve 4 güne yayıldı…
Ve bu süreç camiada bir soruyu net bir şekilde ortaya koydu: Fenerbahçe bölündü mü? 
Önce kongre döneminden notları derleyelim…
- 20 yıllık başkanlığı süresince muhalefete ‘Fenerbahçe’de konuşma yeri, Fenerbahçe kürsüleridir. Orada burada konuşmayın’ çağrısında bulunan eski başkan Aziz Yıldırım, yönetimiyle beraber Çırağan’da bir otelde konuştu.
- 3 yıldır köşesine çekilen Yıldırım’ın, olgunlukla bir kenetlenme, barış çağrısı yapacağını sananlar fena çuvalladı. Üslup, ‘Sen Koç’sun, sende para çok. Transfer yap’ düzeyindeydi. 
- Aziz Yıldırım’ın ‘Ben Fenerbahçe’nin kendisiyim’ sözleriyle kendini Fenerbahçeli sanan milyonlar taça çıktı. Başta Kadıköy olmak üzere bir çok yerde ciddi kimlik arayışları başladı.
- ‘Ben Fenerbahçe’yim’ diyen Aziz Yıldırım, kongreye geleceğini söyledi, heyecan oluştu. Ama uzun sürmedi. Gece, otopark gündemiyle iptal etti. Böylece ‘Fenerbahçe’in kendisi’, bir otopark gerekçesiyle Fenerbahçe’nin kongresinde yer almadı.
- 2 aday daha çıkar gibi oldu kongrede. Ancak adayların biri 200 noter imzalı kağıttan, diğerinin de bu 200 ismin aidatını yatırmış olması gerektiğinden bi-haber olunca, kongre Ali Koç’a kaldı.
- Aziz Yıldırım’ın sert açıklamaları sonra gözler Ali Koç’a çevrildi. Başarısız sportif süreçte uzak kaldığı kanallarla adeta özlem giderip TV’lerde 2 gün boyunca eksik olmayan Ali Koç, kongrede sert çıkışlarını sürdürdü. Son olarak Yıldırım’a, ‘Kaçmak yok, elbet yüz yüze geleceğiz’ mesajını ileterek gelecek günlerde istenmeyen tartışmaların Fenerbahçe’de yaşanacağının sinyallerini verdi.
- Kürsüde konuşurken ‘Tek futbolda başarısısız’ ifadesi karışık akılları çorba etti. Üyeler, bir çok branşta kendilerinin haberi olmadan bir şeyler yaşanıp yaşanmadığını sorguladı. 
- 6459 oy çıktı Ali Koç’a. Tek aday, sıcak hava, tatil süreci etkenleri ortaya konunca az olup olmadığı çok tartışıldı. Ama bir gerçek coşkusuz kongre olduğuydu. Öyle ki yeni yönetim kurulu seçildikten sonra kürsüye davet edilirken, statta kalan 700-800 izledi, alkış sesleri sadece yönetimin kendini alkışlamasıyla sınırlı kaldı.
- Ali Koç yine iddialı konuştu ama aslında kongrede konuşulan tek konu teknik direktörün kim olduğuydu. Geç kalındığı ve bu durumda işin zor olduğu herkesin tek endişesiydi. İkinci endişe ise yönetim listesinin daha da zayıfladığı olarak gözlendi.
Sonuçta Fenerbahçe’de 2. Ali Koç dönemi başladı. Mali konularda başarılı olarak düşünülen Ali Koç için sportif anlamda tarihin en kötü başkanı olarak yorumlar yapıldı. Ama yine de 2. dönem için bir şans daha verilmesi kanımca da çok uygun. Yalnız Ali Koç, çok fena halde Aziz Yıldırım’la yaşamaya başlamış! Onu zihninden, düşüncelerinden, hayatından atması lazım ama biraz zor gözüküyor.
Aziz Yıldırım’ın çıkışı Koç’un tek aday olarak girdiği ve 6459 oy aldığı kongrede kendisine bence 1500’e yakın oy getirdi. Tepkiden gelen çok fazla oldu. 
Aziz Yıldırım ise bu çıkış ve üslubuyla, haklı olduğu konular olmasına karşın, gelecekte ‘Onursal Başkan’ veya ‘Efsane Başkan’ olma ihtimalini fena halde zayıflattı. Kendini ‘Eski Başkan’ olarak kalmaya yönlendirdi! 
Aziz Yıldırım, Ali Koç’u kenara koyarsa hem daha rahat bir emeklilik süreci yaşar, hem de kendisi veya ekibinden biri başkanlığa soyunursa daha sağlıklı yürümesini sağlar.
Ali Koç, Aziz Yıldırım’ı kenara koyarsa kendisinden asıl sportif başarı beklendiğini hatırlar ve işini daha rahat, kavgasız yapar. Etrafında olabilecek faydalı isimlerin önerilerine kulak verebilir…
Ama bu didişme sürerse… Ki sürecek gibi… Bölünen Fenerbahçe daha da bölünür…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi