Fenerbahçe rakibini 'ikiye katladı'

Fenerbahçe rakibini 'ikiye katladı'
THY Euroleague'in 4. hafta maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği UNICS Kazan'a 39 sayı fark attı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla iki rekora da imza atmış oldu.

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'de çift maç haftasını galibiyetle kapattı. Salı günü Almanya'da ALBA Berlin'e mağlup olan sarı-lacivertliler, ligin 4. haftasında konuk ettiği UNICS Kazan'ı 80-41 mağlup etti. 

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe ilk çeyreği 21-8, devreyi ise 44-22 önde noktaladı.

Üçüncü çeyrekte de rakibine karşı pota altında iyi bir savunma yapan Aleksandar Djordjevic'in ekibi farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Potasında sadece 5 sayı gören sarı-lacivertliler, son on dakikaya 61-27 üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın son periyodunda skor üstünlüğünün avantajını iyi kullanan Fenerbahçe Beko, rakibinini 80-41'lik skorla mağlup etti.

FENERBAHÇE'DEN 2 REKOR

Rakibini 39 sayı farkla mağlup eden sarı-lacivertliler, Euroleague'deki en farklı galibiyetini elde etmiş oldu. 2013-14 sezonunda son 16 turunda Baskonia'yı 34 sayı farkla deviren Fenerbahçe Beko kendi rekorunu geliştirmiş oldu.

Sarı-lacivertliler ayrıca 41 sayı yediği maçta bir rekor daha kırdı ve Euroleague'de en az sayı yediği maçı çıkardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ikinci galibiyetini elde ederken, Euroleague tarihindeki en az sayı kaydettiği maçı geride bırakan Rus ekibi ise tek galibiyette kaldı. UNICS Kazan daha önce bir maçta en az 50 sayı atmıştı.

Öne Çıkanlar