Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı

Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile mücadelesinde sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'de zor günler geçiren Fenerbahçe, lig sonuncusu Çaykur Rizespor karşısında kendine geldi. Sarı-Lacivertliler, Mergim Berisha ve Serdar Dursun'un (3) golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'de geride kalan ilk 14 haftada beklentileri karşılayamayan Fenerbahçe, lig sonuncusu Çaykur Rizespor'u konuk etti. Fenerbahçe, maça etkili başlarken; karşılaşma sonuna kadar oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. Topa daha fazla sahip olan ve rakip kalede daha fazla tehlikeler yaratan Sarı Lacivertliler, zaman zaman da kalesinde açıklar verdi. 5. dakikada Umar, Fenerbahçeli üç defans oyuncusuna karşın şutunu çekti, son anda Szalai topu çizgiden çıkardı ve gol izni vermedi.

13. dakikada Berisha'nın golü geldi. Rossi'nin asistini gole çeviren Alman oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası farkı artırmak için ataklar yapan Fenerbahçe, 70'de ikinci golü buldu. Szalai'nin soldan ortasını arka direkte tamamlayan Serdar Dursun, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

71. Diego Rossi, organize gelişen Fenerbahçe atağında, Mesut Özil sağdan ortaya çıkardı. Gustavo'nun arkaya bıraktığı topu Diego Rossi gelişine sert vurdu ve topu 90 tabir edilen yerden ağlarla buluşturdu. Ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

Baskısını artıran Fenerbahçe, 79. dakikada 3-0'ı buldu. Jose Sosa'nın Alper Potuk'tan kapıp Serdar Dursun'a kazandırdığı topu, bu oyuncu ceza yayı içerisinden çok sert bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir maçta üç gol attı.

Maçta son sözü Serdar Dursun söyledi. Szalai'nin pasında arka direkte topu ağlarla buluşturan Serdar Dursun maçın skorunu ilan etti: Fenerbahçe, 4 - Çaykur Rizespor: 0.

2017'nin Kasım ayında (Soldado) bu yana Fenerbahçe formasıyla hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Fenerbahçe, bu galibiyetin ardından puanını 27 yaptı ve maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Galibiyet hasreti üç maça çıkan Çaykur Rizespor ise 10 puanda ve son sırada kaldı.

Öne Çıkanlar