Fenerbahçe son dakika golüyle Avrupa Ligi'nden Konferans Ligi'ne düştü

Fenerbahçe son dakika golüyle Avrupa Ligi'nden Konferans Ligi'ne düştü
Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Olimpiakos'a mağlup oldu ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5'inci maçında Fenerbahçe, Yunanistan'da Olimpiakos'a konuk oldu. Ev sahibi takım, 90. dakikada bulduğu golle 1-0 kazandı. Fenerbahçe, böylece Avrupa Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanan Galatasaray derbisinin 11'ine göre 2 değişiklik yaptı. Pereira, sakatlığı bulunan Mesut ve Ferdi'nin yerlerine Rossi ile Osayi-Samuel'e Olympiakos karşısında forma verdi. Tecrübeli teknik adam Galatasaray derbisinde olduğu gibi Olympiakos maçına da 4'lü savunma ile çıktı.

Pereira, kalede Berke Özer'i görevlendirirken, savunma dörtlüsünü Osayi-Samuel, Tisserand, Kim Min-Jae ve Novak'tan oluşturdu. Ortada Mert Hakan, Sosa, Zajc'ı oynatan Pereira, forvet arkasında İrfan Can ile Rossi'yi değerlendirdi. Pereira gol yollarında ise Berisha'ya görev verdi.

İlk yarısı 0-0 biten maçta Olimpiakos'a galibiyeti getiren gol 90'da geldi.  Sol kanattan Reabcuik'un yerden kale sahasının önüne doğru sert kestiği topa Tiquinho sol ayak içiyle vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi.

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Sarı lacivertli ekip, yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek.

Öne Çıkanlar