Fenomenler reklamlardan daha etkili: Tüketicilerin yüzde 82'si onları dinliyor

Fenomenler reklamlardan daha etkili: Tüketicilerin yüzde 82'si onları dinliyor
Sosyal medya fenomenleri, tüketicileri doğrudan etkiliyor. 'Influencer marketing' olarak da bilinen fenomen pazarlamasının büyüklüğünün 9,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Teknoloji çağında markalar, geleneksel ürün pazarlama yöntemlerini geride bırakarak dijital mecralarda etki sahibi olarak konumlanan fenomenler ile işbirlikleri yürütüyor. Coronavirus salgını nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insanın sosyal ihtiyaçlarını gidermek ve iletişim halinde olmayı sürdürmek için dijital platformlara daha fazla yönelmesi ise fenomen pazarlama sektörünü öne çıkarıyor.

GGI’ın (Gray Group International) araştırmasına göre tüketicilerin yüzde 82’si satın alma yaparken fenomenlerin önerilerine kulak veriyor. 2020 sonunda pazar büyüklüğünün yaklaşık 9,7 milyar dolara ulaşması beklenirken yalnızca 2019'da kurulan 380'den fazla yeni fenomen pazarlaması odaklı şirket ve platform sayısının da her geçen gün artması öngörülüyor.

AMAÇLARDAN BİRİ DE ÇOCUKLARI ERKEN YAŞTA TÜKETİCİYE DÖNÜŞTÜRMEK

Bu tip şirketler, fenomenlerle satış odaklı anlaşmalar yaparak iki tarafın da kazançlı çıkacağı anlaşmalar yapıyorlar. Dünyada hızla büyüyen bir pazar olan bu alanda da tek hedef, tüketiciye daha fazla "şey" satmak. 

Uzmanlar, özellikle küçük yaştaki çocuklara yönelik pazarlama tuzaklarına dikkat çekiyor. Sosyal medya platformlarını kullanma yaşı hızla düşerken, bu aslında tüketici olma yaşının da düşmesi anlamına geliyor. 

Çocukların her istediklerini kolayca elde ettikleri sanla bir dünyaya inanmaları ise gerçekle bağ kurmalarını bozuyor ve büyüymenin önünde bir engel olarak görülüyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar