Ferhan Yılmaz'ın ailesi: Oğlunuz kalp krizi ile değil işkenceyle öldürüldü

Ferhan Yılmaz'ın ailesi:  Oğlunuz kalp krizi ile değil işkenceyle öldürüldü
Cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz'ın ailesi, Silivri ve Batman'da eş zamanlı açıklama yaparak Adalet Bakanlığı'ndan hala bir açıklama gelmediğini bildirdi.

İşkencelerle gündeme gelen Silivri 5 Nolu Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz için Batman ve Silivri Cezaevi önünde eş zamanlı açıklama yapıldı.

Cezaevi yönetiminin kalp krizi sonucu öldüğüni iddia ettiği Ferhan Yılmaz'ın öldükten sonraki videosu bu açıklamayı şüpheye düşürmüştü. Yılmaz'ın aile fertlerindene b ir kısmı bugün Silivri Cezaevi önündeydi. Ellerinde çocuklarının işkence görmüş fotoğrafı ile seslendiler: "

Batmanlı Ferhan Yılmaz'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada Yılmaz’ın kalp krizi geçirmediği, Silivri 5 nolu cezaevinde koğuşu basan gardiyanlar ya da çeteler tarafından öldürüldüğü, bu bilginin kendilerine aynı koğuşta bulunan tutukluların yakınları aracılığıyla ulaştığını kaydedildi.

Aile üyelerinden Hikmet Yılmaz, tutuklu yakınlarının gizli tanık olarak bilgi verdiklerini söyledi.

Hikmet Yılmaz, kardeşinin de katledildiği koğuşa düzenlenen saldırıda başka tutukluların da yaralandığını, bazılarının yoğun bakıma kaldırıldığını ve yoğun bakımın ardından başta İzmir olmak üzere çeşitli cezaevlerine sevk edildiğini kaydetti.

Olayın üzerinden 1 ay geçtiği halde hala bir açıklama yapılmadığına dikket çeken Hikmet Yılmaz, işkencenin takipçisi olacaklarını kaydetti ve hem cezaevi hem de hastane güvenlik kameralarının görüntülerinin incelenmesini talep etti.

MAHKUMLARIN ANLATTIKLARI: İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Hikmet Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim annem ağladı, başka anneler ağlamasın. Ferhan Yılmaz işkence ile katledildi, kesinlikle kalp krizi değil. Silivri Cumhuriyet Savcısı ‘kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti’ dedi ama kesinlikle gardiyanlar tarafından ve içerideki çeteler tarafından kardeşim katledildi. Fotoğrafta gördüğünüz gibi her şey açık ortada. Kardeşim gitti ama diğer mahkumların yaşam alanı olsun diye mücadele edeceğiz. Kesinlikle kardeşim kalp kriziyle değil işkenceyle öldü ve 30 gündür hiçbir açıklama yapılmadı, bir dava açılmadı. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Asla davanın peşini bırakmayacağız, bu olayın takipçisi olacağız. Adalet Bakanına sesleniyoruz, bu olayın takipçisi olsun. Kardeşim Silivri 5 nolu cezaevinde gardiyanlar ya da çetelerin işkencesi ile katledildi. Aynı koğuşta bulunan arkadaşları da hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Yoğun bakımda bulunan mahkumlar İzmir cezaevine kaldırıldı. İki kişi şu anda oradadır. Tanık olan tutukluların aileleri bizimle görüştü. ‘Kesinlikle oğlunuz kalp krizi ile değil işkenceyle öldürüldü. Oğlumuz şahittir, bize her şeyi anlattı’ dediler. Sağlık Bakanına sesleniyoruz, bu olayın takipçisi olursanız gerçeği ortaya çıkarırsanız. Silivri Cezaevi'nde, hastane girişinde kamera kayıtları var. Lütfen olayın üstünü kapatmayın, katiller yargılansın"

 

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Açıklamaya destek veren HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de şunları söyledi:

"Ferhan Yılmaz bu cezaevinde katledildi ve diğer mahpuslarda işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldı. Bununla ilgili hala ciddi bir soruşturma yürütülmüyor. Hâlâ Ferhan Yılmaz'ın nasıl öldüğü hakkında, öldürülme ve işkence hakkında açıklama yapılmış değil. Savcılıktan soruşturma yürütüyoruz açıklaması dışında bir açıklama gelmedi. 'Bu çocuğumuza ne oldu, bunun hesabı sorulmayacak mı' diyor aile. 'Biz çocuğumuzu yitirdik en azından diğer mahpuslar hayatını kaybetmesin' diye buradalar, buradayız. Görevlilerin kötü muamelesi mahpusları intihara sürüklüyor. Bunun sorumlusu olan Adalet Bakanlığından, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden ses yok. Ferhan Yılmaz nasıl öldü, hiçbir şey yoksa mahpuslar neden sevk edildi? Peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız."

Gülüm son olarak "Cezaevleri katliam evleri olmaktan çıkarılsın" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar