Ferhat Encu'den A Haber’e: Algı yapan sizsiniz!

Ferhat Encu'den  A Haber’e: Algı yapan sizsiniz!
İstiklal Caddesinde kürtçe şarkı söylendikleri için engellenen müzisyenlerin konuşmaları çarpıtılarak haberleştiren A Haber ifşa edildi.

+GERÇEK- İstiklal Caddesinde kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle engellenen sokak müzisyenleri seslerini duyurabilmek için mücadeleye devam ediyor. İstiklal Caddesindeki müzisyenlerle görüşen A Haber, iki polis tarafından ırkçılığa maruz kaldıklarını dile getirmelerine rağmen yapılan haberde sözlerine yer vermediği ortaya çıktı. Röportaj sırasında görüntü alan yurttaş görüntü kaydını sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden A Haber'de yayımlanan haberle müzisyenlerin konuşmasının karşılaştıran bir vatandaş da görüntüleri paylaştı. "A haber’in kesip biçip çarpıttığı haberin perde arkası" notuyla paylaşılan video ise şöyle:

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ise görüntüleri "A Haber muhabiri İstiklal caddesinde imaj düzeltme yapayım derken nasıl bir çarpıklık ortaya çıkarmış bakın ve görün" notuyla paylaştı.

Encu’nun paylaşımı şu şekilde:

"A Haber muhabiri İstiklal caddesinde imaj düzeltme yapayım derken nasıl bir çarpıklık ortaya çıkarmış bakın ve görün. Pışt @Ahaber algı yapan sizsiniz!"

Öne Çıkanlar