Ferhat Tunç'tan Avrupa konserleri

Ferhat Tunç'tan Avrupa konserleri
Sanatçı Ferhat Tunç, sanat hayatında 40 yılı geride bırakırken, Avrupa ülkelerini kapsayacak uzun bir turneye hazırlanıyor.

Hakkında açılan sayısız dava ve aldığı hapis cezaları nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kalan Sanatçı Ferhat Tunç, uzun bir aradan sonra Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Fransa, Danimarka ve İngiltere’de dinleyicileriyle buluşacak.

25 ALBÜMDEN REPERTUVAR

Son çıkardığı "Marşlar ve Ağıtlar" albümü büyük ilgi gören sanatçı, konserler için farklı bir hazırlık içinde. Türkiye’den kendi müzisyen arkadaşlarının eşlik edeceği konserlerde, sanatçının hayatından kesitler aktaran ve Can Dündar’ın sunumuyla hazırlanan "Tarih Bize İyi Davranmadı" belgeseli de gösterilecek. Sanatçı, bu konserlerde 25 albümün seçkilerinden oluşan bir repertuvarla dinleyicinin karşısına çıkacak.

DİREKTÖR YOSLUN: GELEN TALEPLERLE ŞEKİLLENDİRECEĞİZ

Turnenin direktörlüğünü üstlenen ve aynı zamanda sanatçının kardeşi olan Nihat Yoslun, Aralık ve Ocak aylarını kapsayacak bir planlama yapacakları açıklamasında bulundu. Yoslun, şu bilgileri verdi: "Gelen konser talepleri doğrultusunda turneyi şekillendirmiş olacağız. Şu an için Stuttgart ve Hamburg konserleri kesinleşti. Konserlerin gerçekleşeceği salonlar da dahil her şeyin kusursuz olmasını istiyoruz. Bu konserlerde demokratik kurumların da büyük bir desteği olacak. Türkiye’nin muhalif sanat cephesinde son 40 yılın en önemli isimlerinden Ferhat Tunç’u, bu konserlerde Avrupaki dinleyicisiyle yeniden buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz."

40 YILLIK SANAT HAYATI, ÖDÜLLER VE SÜRGÜN

Tunç, 40 yıllık sanat hayatına tam 25 albüm sığdırdı. 2010 yılında ‘Dünya Özgür Müzik Ödülü’ sahibi oldu. "Zor zamanlar İnçe Şarkılar" adıyla bir kitabı yayımlandı. Sanatçı kimliğinin yanında politik duruşuyla da bilinen Ferhat Tunç, hakkında açılan sayısız dava ve tutuklama kararları nedeniyle sürgünde yaşıyor. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar