Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar'a şiddet polis kamerasında

Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar'a şiddet polis kamerasında
Urfa Adliyesi önünde Ferit Şenyaşar'ın darp edildiği anlara ilişkin polis kamerasının görüntüleri ortaya çıktı. Yapılan suç duyurusunda 1 yıldır ilerleme kaydedilmedi.

Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın AKP’lilerin saldırısında ölen aile fertleri için Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 419'uncu gününe girdi. Nöbetin 24'üncü günü olan 1 Nisan 2021 tarihinde Ferit Şenyaşar, polisler tarafından yerde sürüklenerek darp edildi, ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte kendisini darp eden polisler hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre müdahalenin polis kamerası görüntüleri, Ferit Şenyaşar'a teslim edildi. Müdahalede bir polis memurunun Ferit Şenyaşar'ı tekmelediği anlar görüntülere takıldı.

POLİSİN BAĞRIŞI DA GÖRÜTÜLERDE TESPİT EDİLDİ

Görüntülerde ilk olarak bir polisin, adliye giriş kapısı önünde bekleyen Ferit ve Emine Şenyaşar'ın adliye kapısından dışarıya çıkmaları için işaret ettiği görülüyor. Polisin işaret ettiği adliye bahçesinin kapısına anne Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ın geçtiği görülüyor. Ardından olay yerine gelen Güvenlik Şube Amiri, Şenyaşar ailesine "Müştemilat dışına çıkın" diyor. Amirin "Ülkemizin 81 ilinde adliye müştemilatları içinde işi olmadığı sürece hiçbir vatandaşımız lüzumsuz, ilgisiz, bekleyemez" dediği görülürken, Ferit Şenyaşar'ın "Dilekçe müracaatının sonucunu bekliyoruz" cevabını verdiği, bunun üzerine amirin, "Müracaat yaptım diyorsun, sonucu bekliyorum diyorsun. Sonucunu müştemilat dışında bekleyeceksin Ferit Şenyaşar" diye yüksek sesle bağırdığı da görüntülerde yer alıyor.

DÜŞEN FERİT ŞENYAŞAR’A POLİS TEKME ATIYOR

Ardından Ferit Şenyaşar'a, "Ferit içerde mi bekleyeceksin, müştemilat dışında mı?" diye bağırdığı ve Ferit Şenyaşar'ı boynundan tutarak dışarıya doğru sürüklediği görüntülere takıldı. Diğer polislerle beraber başını eğdikleri Şenyaşar'ı "Yürü, yürü, al, al, al" diyerek adliye bahçesinden dışarıya doğru sürükledikleri görüldü, 3 polisin kolları arasında sürüklenerek dışarıya çıkarılmak istenen Ferit Şenyaşar'ın, adliye içinde park halinde olan araçlardan birinin tekerine bacağının sıkıştığı yer aldı. Araç tekerine ayağı sıkışan ve yere düşen Ferit Şenyaşar'a bir polis memurunun tekme attığı görülüyor. Ardından Ferit Şenyaşar'ın kemerinden tutarak kaldıran aynı polisin, birkaç kez daha tekme attığı görüntülere yansıdı. Ferit Şenyaşar'ın ise kendisine tekme atan polise, "Neden vuruyorsun, neden tekme atıyorsun?" diye bağırdığı ve ardından fenalık geçirdiği görülüyor.


SUÇ DUYURUSU

Ferit Şenyaşar'ın çağrılan ambulansla hastaneye sevk edildiği görüntülere yansıdı.

Taburcu olan Şenyaşar, avukatları aracılığıyla polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

1 YILDIR GELİŞME YOK

Üzerinden bir yıl geçen soruşturmada, şimdiye kadar bir gelişme sağlanmadığı öğrenildi.
 

Öne Çıkanlar