Ferit Şenyaşar: Hukuki bir adım atıldı ama talepler karşılanmadı

Ferit Şenyaşar: Hukuki bir adım atıldı ama talepler karşılanmadı
Ferit Şenyaşar, hukuki bir adım atıldığını fakat adalet taleplerinin hala karşılanmadığını belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 423'üncü gününde devam ediyor. Emine ve Ferit Şenyaşar, sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre uzaktaki Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemini başlattı. Ferit Şenyaşar, "AKP’li vekilin (İbrahim Halil Yıldız) kardeşinin (Celal Yıldız) de içinde olduğu 4 kişi tutuklandı. Bu sadece hukuki bir adımdır. Yargı mercilerine sesleniyoruz; hukuki bir adım atıldı ama adalet talebimiz hala karşılanmadı" vurgusu yaptı.

'ZULMÜN SON BULMASINI İSTİYORUZ’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 423 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin yaklaşık 4 yıldır sürdüğünü hatırlatarak "Aylar, mevsimler geçti, Ramazan ayı bitti ama talep ettiğimiz adalet bir türlü gelmiyor. Adalet gelmediği için annem ile birlikte adliye binası önünde oturuyoruz. 4 yıl sonra hukuki bir adım atıldı, AKP’li vekilin (İbrahim Halil Yıldız) kardeşinin (Celal Yıldız) de içinde olduğu 4 kişi tutuklandı. Bu sadece hukuki bir adımdır. Yargı mercilerine sesleniyoruz; hukuki bir adım atıldı ama adalet talebimiz hala karşılanmadı. Bir kardeşim (Fadıl Şenyaşar) 4 yıldır hukuksuz yere tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Annemin talebi oğlunun bir an önce serbest bırakılması. Çocuğu serbest kalmadan anne adliye binası önünden kalkmayacak. Annenin adliye binası önündeki mücadelesine milyonlar sahip çıktı. Annenin talep ettiği adalet bir gün mutlaka yerine getirilecek. Bunun bir an önce olmasını istiyoruz. Bu zulmün son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 'ŞENYAŞAR AİLESİ DİRENİŞTE'

 Aile sosyal medya hesaplarından "#ŞenYaşarAilesiDirenişte" hashtag ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Urfa Valisi Abdullah Erin’in hesaplarını etiketleyerek "Eşini ve 2 evladını hastanede katlettiler, öldüremedikleri oğlu hala hapiste. Emine ana Anneler Günü’nü hapisteki oğlu ile kutlamak istiyor. 423 gündür adliye duvarlarından adalet talep ediyor" mesajı paylaştı.

 

Öne Çıkanlar