Ferit Şenyaşar: Katliama ortak olan herkes yargılanmalı

Ferit Şenyaşar: Katliama ortak olan herkes yargılanmalı
Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledilmesiyle ilgili 4 yıl sonra 4 kişinin tutuklanmasına dair konuşan Ferit Şenyaşar, katliama ortak olan herkesin yargılanması gerektiğini söyledi.

Urfa Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledilmesiyle ilgili 4 yıl sonra 4 kişi tutuklandı. Söz konusu tutuklamaların yaklaşık 4 yıl sonra gerçekleştiğinin altını çizen Ferit Şenyaşar, "Hastane katliamı organize bir katliamdır. Çünkü bu katliam devlet hastanesinin içinde meydana gelmiştir. Katliamı organize eden ve katliama ortak olan herkes yargılanmalı ve gereken cezayı almalıdır" ifadesini kullandı.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları, seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP'li Yıldız'ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar, eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Yaşanan olaylarda AKP milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. İşyeri dosyası ile ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl ile hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor. Yaklaşık 4 yıldır yürütülen soruşturmada bir gelişme yaşanıp yaşanmadığı konusunda aile ve avukatları bilgilendirilmezken, 22 Nisan’da olay ile ilgili AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın babası Osman Yıldız, ağabeyi Celal Yıldız, yeğenleri Osman Şah, Şeğsin Yıldız ve danışmanı Mustafa Amaç’ın aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı. Dosya savcısının talimatı ile gerçekleştirildiği belirtilen gözaltılar da, 43 kişinin adının geçtiği öğrenildi. Bir günlük gözaltı sonrası emniyet ifadeleri tamamlanan 11 kişi, dün adliyeye sevk edildi. Yoğun polis ablukasının olduğu adliyede savcılık ifadeleri alınan Osman Yıldız (AKP’li vekilin babası) ve Osman Şah Yıldız (AKP’li vekilin yeğeni) savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 9 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren duruşma sonucunda, AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, İbrahim Şimşek, Mikail Şimşek ve Müslüm Yıldız, "Kasten öldürme", "Kasten yaralama", "Delil karartma" nedeniyle tutuklandı. Mahkeme tutuklama ile sevk edilen diğer 5 kişiyi "Adli kontrol şartı" ile serbest bıraktı.

ADALET NÖBETİ 412’NCİ GÜNÜNDE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Devlet erkanının bulunduğu hastanede Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin katledilmesi dosyasının açılması ve iş yeriyle ilgili açılan davada Fadıl Şenyaşar’a ceza verilmesine karşı Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti başlattı. Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti’ni 412’nci gününde kesintisiz sürdüren Ferit Şenyaşar, yaklaşık 4 yıl sonra yaşanan gelişmeleri Mezopotamya Ajansı’na anlattı.

‘KATLİAMA ORTAK OLAN HERKES YARGILANMALI’

Söz konusu tutuklamaların yaklaşık 4 yıl sonra gerçekleştiğinin altını çizen Şenyaşar, "Hastane katliamı organize bir katliamdır. Çünkü bu katliam devlet hastanesinin içinde meydana gelmiştir. Katliamı organize eden ve katliama ortak olan herkes yargılanmalı ve gereken cezayı almalıdır" dedi.

 ‘KARDEŞİM SERBEST KALMALI’

 Urfa Adliyesi önünde kesintisiz sürdürdükleri Adalet Nöbeti boyunca iki talepleri olduğunu belirten Şenyaşar, "Mücadelemizi sürdürürken 2 talebimiz var; birincisi hastane davasında devam eden gizlilik kararının kaldırılması ve davanın açılması. İkinci talebimiz ise haksız bir şekilde 4 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuklu bulunan kardeşimin (Fadıl Şenyaşar) serbest bırakılmasıdır. Bu talebimiz karşılana kadar, hukuk sınırları içinde adaleti aramaya devam edeceğiz" diye konuştu.

‘GEÇ GELEN ADALET ZULÜMDÜR’

Katliamın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen adalet sağlanmadığı için hala taziye kuramadıklarının altını çizen Şenyaşar, devamında şunları söyledi: "Tutuklu bulunan kardeşim bir an önce serbest kalırsa bizde evimize geleceğiz ve taziyemizi kuracağız. ‘Geç gelen adalet zulümdür’ diye bir söz var. 4 yıldır zulüm altında yaşıyoruz. Bir yıldan fazladır adliye binası önündeyiz. Davamız ile ilgili nihayet somut bir adım atıldı. Biz hastanede organize bir katliam yapılmıştır, organize eden ve bu katliama ortak olan kim varsa herkes cezasını çeksin istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar