Fetihtepe elektriksiz ve susuz kaldı: 'Önce yıkalım, hukuk arkadan gelir' anlayışı

Fetihtepe elektriksiz ve susuz kaldı: 'Önce yıkalım, hukuk arkadan gelir' anlayışı
Kentsel dönüşüm adı altında evlerinden zorla çıkartılmak istenen Fetihtepe mahallesinin tamamının elektrik, doğalgaz ve suları kesildi. Mahalle sakinlerinin tepkisi devam ediyor.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında 8 Haziran’da evler tahliye edilmişti. Tahliyeye karşı çıkan bazı mahalle sakinlerinin elektrik, su ve doğalgazı kesilmişti. 

Bugün de diğer yurttaşların elektrik, doğalgaz ve suyu polis eşliğinde kesildi. Konuya dair açıklama yapan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, "Mahallede yüzde 70'inin elektrik ve suyu kesikti. Şimdi kalan yüzde 30'unun elektrik su ve doğalgazını kesmek için geldiler. Dün bu konuda yürütmeyi durdurma talebiyle duruşma vardı. Karara bağlanmadan bu işlemi yaptılar" dedi.

Kentsel dönüşümün başladığı 3550. Ada’da yaşayan yurttaşlar tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

"Fetihtepe bizimdir, bizim kalacak" pankartıyla yapılan yürüyüş ve basın açıklamasında Beyoğlu Belediyesi’nin son yapması gerekeni başta yaptığı, olması gerekenin ilk önce halkın da onayını alan projenin çıkarılması, ardından sözleşmelerin yapılması ve kiracı duruma düşecek ev sahiplerine bu enflasyon koşullarında ev bulabilecekleri miktarda yardım ve olanak sağlanması olduğu kaydedildi. 

Belediyenin bunları yerine getirmeden doğrudan evleri boşaltmaya zorladığını, kabul edilmediğindeyse polisi-zabıtasıyla zorbalığı devreye soktuğu belirtildi. "Önce yıkalım, hukuk arkadan gelir" anlayışının Fetihtepe’de de devrede olduğu, hukukun hiçe sayılarak "biz yapalım gerisi hallolur" yaklaşımıyla hareket edildiği ifade edildi.

Duruma yepki gösteren mahalle sakinleri bu enflasyon koşullarında verilen bin 900 TL’yle ev bulmanın mümkün olmadığını söyleyerek, "Biz daha 1 kilo et bile alamıyorken bu evlerden çıkıp 1900 liraya İstanbul’da nasıl ev bulacağız? Çoluğuma çocuğuma ekmek yumurta yediriyorum. Bu yaşta gidip çalışıyorum ama yetmiyor. Bu kadar olmaz, bu kadar olmaz! Yeter, canımıza tak etti artık" dedi.

Öne Çıkanlar