'FETÖ' sanığı AKP genel merkezinde

'FETÖ' sanığı AKP genel merkezinde
'FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardımla' suçlanan İdris Şahin, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı oldu.

HABER MERKEZİ- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan AKP Çankırı eski milletvekili Avukat İdris Şahin, partinin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Şahin, göreve getirilişini kendi twitter hesabından da duyurdu. Söz konusu görevlendirmeye parti içinde tepki olduğu belirtildi.

AKP'ye yakın avazturk adlı internet sitesi, Şahin'le ilgili iddianamenin tüm detaylarını paylaştığı haberinde şöyle denildi: "İdris Şahin’in halen 'FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmekten ve örgütün hiyerarşik yapısında yer almayıp örgüte gönüllü olarak yardım etmekle' suçlandığı ve TCK’nın 220/7 maddesi uyarınca örgüt üyeliği kapsamında yargılandığı ortaya çıkarken, bu atamanın duyulmasından sonra AK Parti tabanı ve TBMM grubu ayağa kalktı. AK Parti’nin TBMM grubunda dün akşamın en çok konuşulan konusunun, İdris Şahin’in Genel Merkez’de görevlendirilmesini sağlayan atama olduğu ve milletvekillerinin neredeyse tamamının bu durumu tabana anlatmalarının mümkün olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan görevlendirmeye itiraz eden milletvekilleri dahil herkesin "Şahin’in soruşturmada takipsizlik aldığı" yönünde yalan beyanlarla ikna edilmeye çalışıldığı da öne sürüldü."

 

Öne Çıkanlar